начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Новият Главен прокурор

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Garabet » 19 Окт 2005, 05:31

Abe prestanete da hvalite tazi selska moma doncheva, koiato kato si otvori ustata i okolnite bivat zaliati s balast i luga... Na vsichko otgore e komunistka. Vie kakvi juristi ste, bez da imate kapka politichesko chuvstvo? Razbiram socialdemokracia, shte se suglasia i sus socializum, no v evropeiskia im variant, a ne rusko-ukrainskoto kopele na chlen na CK na BKP (koito by the way e i rocker-biker) da ni bude premier; ne prezidentut ni da ne moje da se razbere s poslannicite na evropeiskite durjavi bez prevodach, shtoto e ot selo Kosacha i e bil primeren komsomolec; ne segashniat ni glaven prokuror da ima psihicheski problemi; ne B.Borisov da e pretendent za kmet sled kato beshe (i produlgava da durpa koncite) shef na chastni chegeta... I t.n. i t.n. Kogato tova pravitelstvo zapochne da deistva kato leiburistite v anglia, i kogato stanishev stane rodnia Tony Blear shte mu kaja bravo. Inache - ta toi si e kreatura na bivshite BKP i DS hora, na KGB. Maika mu e ukrainka (ili ruskinia rodena v Ukraina) - tova ne sa sluchaini hora. Bashta mu kakuv beshe?
Samo da ne vzemat da ia izberat za kmet doncheva (neia ili b. borisov) che togava emigraciata mi e sigurna. Po-goliam rezil za sofia niama da ima.
A che glavniat prokuror shte si ostane skatavka, tova e iasno!
POMNITE LI KAK FILCHEV DURDORESHE PO VSIAKA NEDELIA (NA ARMENSKIA IZMEKIAR KEVORKIAN PREZ 2003 PROLETTA PRED CIALA BULGARIA KAK DO 6 MESECA SHTELI DA ZAPOCHNAT MNOGO VAJNI DELA ZA KORUPCIA SRESHTU VLIATELNI POLITICI I BOSOVE NA PODZEMNIA SVIAT? Nikoi duma ne obelva, mina i zamina... A che sled tova za blizo 2 godini suma narod ot nai-dolnite bokluci biaha publichno likvidirani i kakuv e rezultata? Sledstveniat ministur na vutreshnite raboti razpravia che 17 dela bili razkriti za poruchkovite ubiistva. E da de, ama tozi film sme go gledali. MVR uj e hvanalo i razkrilo, puk nakraia se okaje che v suda ne se stiga do prisudata, koiato obshtestvoto i vsichki svestni juristi chakame. Nali i za ubiistvoto na Lukanov biaha hvanali niakakvi hora? Kakvo stana...
Dokato shefove na golemite drugestva, banki, durjavni organi, i upravliavashti sa bivshi agenti na durjavna sigurnost ili visshi nomenklaturchici (ili tehni naslednici) shte si gniem i surbame poparata.
Garabet

Мнениеот Гост » 19 Окт 2005, 09:24

Ясно е едно, че фигурата на новия Гл. прокурор трябва да е удобна на по-голямата част от управляващите или поне на тези, който си извоюват правото да го посочат.Загадката обаче си остава-Кой ще е той?
Гост

Мнениеот :( » 20 Окт 2005, 11:14

Anonymous написа:100% Панайотов, отдавна е уговорено

Вчера Пацо се отрече като кандидат за поста по телевизията. Чакат се отказите и на останалите номинирани в този форум. Мъка :(
:(

Мнениеот Гост » 20 Окт 2005, 13:08

Не ми е ясно дали наистина се е отрекъл-поне не съм чул такова нещо, но дори и така да е вероятно е блъф!Ако все пак е истина, то тогава кой ще бъде???? :shock:
Гост

hi

Мнениеот toli » 20 Окт 2005, 13:42

Anonymous написа:Не ми е ясно дали наистина се е отрекъл-поне не съм чул такова нещо, но дори и така да е вероятно е блъф!Ако все пак е истина, то тогава кой ще бъде???? :shock:

Панайотов категорично заяви по БНТ че няма намерение да става гл.прокурор и не иска и да става така че той отпада!
А Дончева вероятно ще стане кмет и тя отпада даите други предложения!
toli
Нов потребител

hi

Мнениеот toli » 20 Окт 2005, 13:49

Аз мисля че ще бъде някой от юридическото лоби на НДСВ!!!! Може би Камелия Касабова или Анелия Мингова!!!!
toli
Нов потребител

Мнениеот koshks » 20 Окт 2005, 13:55

Твърдо съм зад мнението,че ще е политическа фигура-сега да се сетим кои наистина са силните на деня?????????????????
koshks
Младши потребител

sorry за неуспешния опит!!!

Мнениеот puk » 20 Окт 2005, 14:20

Поздравления за pistata 18!! И аз съм за професора. Изключителен човек. Добър професионалист и с това чувстнво за хумор е един път. За съжаление съм на мнение, че и новият главен прокурор ще е с политически гръб. То всъщност това е ясно. А за Татянчето - не ми коментира. Лично аз не мога да я слушам.
puk

sorry за неуспешния опит!!!

Мнениеот puk » 20 Окт 2005, 14:21

Поздравления за pistata 18!! И аз съм за професора. Изключителен човек. Добър професионалист и с това чувстнво за хумор е един път. За съжаление съм на мнение, че и новият главен прокурор ще е с политически гръб. То всъщност това е ясно. А за Татянчето - не ми коментира. Лично аз не мога да я слушам.
:D
puk

Re: hi

Мнениеот Гост » 20 Окт 2005, 15:18

toli написа:Аз мисля че ще бъде някой от юридическото лоби на НДСВ!!!! Може би Камелия Касабова или Анелия Мингова!!!!

Е, опазил ни Господ. Какви ги говорите?С какъв по-точно професионален авторитет на учен и преподавател се ползува Касабова?Какво е направила-значимо, в своята сфера. Как се става преподавател е интересна тема. Много може да се каже. Случаят, мисля, е общоизвестен. Как точно се получава степен... Г-жата попадна и в НДСВ. Като повечето там-случайно и незаслужено. А в парламента-още повече. Втресох се, когато видях ,че е председател на комисията за промени в конституцията. Нямаше ли живи авторитети по конституционно право / и Стойчев беше жив/, по гражданско такова? Анелия Мингова-като качества и авторитет изобщо не я сравнявам с Касабова. Но свършиха ли професионалистите-практици?
Гост

HI

Мнениеот toli » 20 Окт 2005, 21:16

puk написа:Поздравления за pistata 18!! И аз съм за професора. Изключителен човек. Добър професионалист и с това чувстнво за хумор е един път. За съжаление съм на мнение, че и новият главен прокурор ще е с политически гръб. То всъщност това е ясно. А за Татянчето - не ми коментира. Лично аз не мога да я слушам.

Аз съм за проф. Иван Сълов изключителен професионалист по наказателно процесуално право!!!
toli
Нов потребител

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 08:09

Цеко Йорданов!
Той няма да преследва престъпниците, а ще ги моли да се предадат и да върнат заграбеното. На управляващите точно такъв ГП им трябва.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 08:20

Прочетох лоши думи за "Татянчето Дончева". Била селянка, не можели да я слушат. А пък точно това й е чарът на жената, ЕСТЕСТВЕНА е, говори си както може и не иска да говори както на други им се иска. И, съгласете се, че за длъжността на Главния прокурор не е важно как приказва, а какво казва, а Дончева определено има какво да каже.
Гост

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 08:49

Колеги, темата не е открита, за да изказваме личните си предпочитания и симпатии към една или друга особа, а да коментираме реалността!Молбата ми е, ако някой наистина е наясно с действителните кандидатури за поста и техните шансове да вземе отношение :?
Гост

Мнениеот neznaiko » 21 Окт 2005, 12:03

Spored men osnovnite igra4i oshte ne sa izliazli na stsenata.Niakoi si pravi igri4ki v publi4noto prostranstvo i prosto testva naglasite.Spored men oshte niama iaven favorit.Az sashto imam mnogo visoko mnenie za profesor Salov(nari4ahme go Korado kanadi-zashtoto ima i vizualna prilika s nego-samo e malko po palni4ak) no mi se struva 4e na polititsite toi ne im e poznat. Makar glavnia prokuror da se izbira ot VSS kontsite se darpat ot polititsite. Az li4no ne izklu4vam i kandidaturata na VAsil Mikov.NO koi shte naddelee edva li moje otsega da se kaje.Isno e edno -koito i da e glaven prokuror tejko mu s novia NPK. Niama kak blagodarenie na NPK da niama lavina ot opravdatelni prisadi. I nakraia pak shte sa vinovni magistratite.Shte ima "Nie gi hvanahme - te gi pusnaha". Edinstvennoto spasenie e da bade izbran za glaven prokuror 4ovek praktik.Teoretitsite stavat samo za prepodavatelska rabota-no ne i za prakti4eska.
Nominiram za glaven prokuror Vasil Mikov
neznaiko

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 12:11

Мислите ли, че личността на Главния има голямо значение за редовите прокурори? Аз работя в една затънтена районна прокуратура и трябва да ви кажа, че за мен главния прокурор е абстрактно понятие. Все ми е тази кой е и кой ще бъде. И предишният и този, и следващият Шеф ще се отнасят към моите/нашите/ истински проблеми с еднакво безразличие. Тези хора се занимават с политика и са съвършено откъснати от действителните проблеми на прокуратурата.
Гост

Re: hi

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 12:16

toli написа:
Anonymous написа:Не ми е ясно дали наистина се е отрекъл-поне не съм чул такова нещо, но дори и така да е вероятно е блъф!Ако все пак е истина, то тогава кой ще бъде???? :shock:

Панайотов категорично заяви по БНТ че няма намерение да става гл.прокурор и не иска и да става така че той отпада!
А Дончева вероятно ще стане кмет и тя отпада даите други предложения!

Панайотов какво казва наяма значение. Важно е какво ще каже тяхното Величество.
Гост

Мнениеот neznaiko » 21 Окт 2005, 12:22

Razbira se 4e e vajno koi shte e glaven Prokuror. Ne biva razni djudjeta ili podletsi da zaemat tozi post. Saglasen sam 4e posredstveni(da ne kaja nekadarnitsi) ni upravliavat-no tova zna4i li 4e tova e pravilnoto.
Az za tova glavnia prokuror da bade dostoen 4ovek i profesionalist. Samo ne me pitaite koi e dostoen i koi profesionalist...
neznaiko

Re:

Мнениеот Mi-Lena » 21 Окт 2005, 12:46

Anonymous написа: Панайотов какво казва наяма значение. Важно е какво ще каже тяхното Величество.

Да не мислите, че се е изказал по телевизията без да го е съгласувал с Величеството?
Все повече се убеждавам, че ако управляващата коалиция не се споразумее за партийно ангажиран кандидат, ще се споразумее за някой привидно неангажиран, но който може да бъде контролиран. И ще изгрее звездата на Росен Димов или някой подобен на него.
Mi-Lena

Мнениеот neznaiko » 21 Окт 2005, 12:56

Samniavam se 4e shte e Rosen Dimov.Mnogo rano zapo4naha da go spriagat koeto e losh znak.Spored men shte e niakoi koito shte iznikne na finalnata prava.
neznaiko

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт