цанев написа:най-интересно ми е, че ме разпитваха за "приятелския ми кръг". това нормално ли е? с вас така ли са процедирали?
Нормално е г-н Цанев Така и трябва да бъде...
|
|
Колегата написа:Не съм казвал, че си страхливец! По начина ти на ръзсъждения във форума, честно мога да ти кажа, че виждаш нещата реалистично, но прекаления ти оптимизъм за бъдещето на дознателския апарат в този му вид и при тези условия на работа не са обнадеждаващи за вас! Радостното е че в системата ви започнаха да назначават юристи. Спомням си първите дознатели с юридическо образование се чувстваха като бели врани. Колегите им ОР,ПОР и т.н не спираха да им повтарят "Вие какво си мислите, туй да не ви е университета, ще видите как се работи в МВР!" Iudi, кажи ми честно не те ли посрещнаха като бяла врана!/може и да не са: ако си бил полицай и или си човек на началството/. Давам ти тези примери за да ти кажа основното. Напредък в дознанието има, НО за 6 години е незначителен и смело бих казал незадоволителен! Колко време като цяло ще се учите на разследване 5-10 години, може би и повече. За чия сметка? Това което ти казвам - престъпление е че се разбива един работещ механизам и се създава друг, без първоначалните му стъпки да са обнадеждаващи. А това, че съдебната система била корумпирана, с лош подбор на кадри и т.н. В МВР по различно ли е? Нима там няма корупция, шуробаджинащина,връзкарство и лош подбор на кадри. Хайде да не си вадим очите с едни и същи ръжени. Аз не се радвам, че полицията е слаба, защото тя не е твоя или моя полиция. Тя е нашата полиция. И аз като един обикновен гражданин имам интерес тя да лови качествено престъпниците и те да си "лежат" на топло. Предполагам, че и те ни би се радвал на слаба съдебна система поради сходни причини.
Иначе казано има искреното усещане, че ако се срещнем в реалния живот ще си допаднем и като колеги и като хора./Това важи и за Круела, която много ме радва с начина си на разсъждения и честно казано не бих отказал да си поговоря с нея 1-2 часа /
круела написа:Е, за разочарование на изказалия се на предната страница майстор на късия разказ / явно -мъж!/, който ме обвинява за дължината на постингите / не по-различна от останалите, в т.ч. и на Ludi /, този път ще кажа само, че това - горното, все едно аз съм го писала. Точно така е. Истината е, че на нас / помня и дознателското си време, и като следователи/, от много реформи така и не ни оставиха да работим. Реконструираха ни, мачкаха ни, демотивираха ни постоянно. Почти нищо не се прави и дознанието да тръгне. Чест прави на Ludi ентусиазма и желанието. Но само те не стигат. Е, бихме могли да поспорим с Ludi какво се има предвид под "разследваща прокуратура". Навсякъде има органи, които събират доказателствата под надзора и ръководството на прокуратурата, а тя преценява доказателствата и повдига, и поддържа обвинението. У нас го направиха всички да разследват, в т.ч. и прокуратурата. А, виж, това не може да е изискване на ЕС, както той твърди, защото там точно прокуратурата доказателства не събира. Но, има ли смисъл, като нищо няма да се промени. Каквато държава, такова и разследване.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 15 госта