начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дознателите в новия ЗМВР - юристи, икономисти и техници!?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Гост » 17 Фев 2006, 21:07

Айде патфайндърите и експлорърите :lol: ту маунтс каунтдаун! :wink:
Гост

Re: към "гост"

Мнениеот policai » 17 Фев 2006, 21:14

следователя написа:......Та значи патрулна кола си обхожда района среща жена подпийнала доста и се клати. Спират я проверяват я, без документи е. Отвеждат я в РПУ - то и викат дежурния дознател да реши "казуса". Това става през нощта. Идва оня мъдър разследващ и почва да я разпитва. По същото време в РПУ - то идва приятелката й която е била с нея и заявява, че тая първата била изнасилена, но не щяла да каже това. Дознателя "прегрява" и вика шефа на криминална да му каже какво да прави. Оня идва и решават да понатиснат тая първата да си признае че е изнасилена и й гръмват няколко шамара. По нея няма обективни данни за насилие но те вярват на втората която дошла по късно. А на първата се сърдят, и я набиват защото им отнела времето /като че ги е молила/ да я откарат там. Тя отрича естествено и твърди, че не е изнасилена. Подписва и протокола съответно. Но това не е всичко. Провежда се очна ставка между двете приятелки, от дознателя за да се.....разкриела истината...... :D :D :D
А тя трябвало да се разкрие щото според дознателя имало пуснато съобщение а и било дознанието вече в ход. Пък и началника на криминална идвал и нямало начин да не пусне дознание.....

То така написано звучи страшно, началника на криминална бие, за да си осигури работа, срещу неизвестен извършител и то бие и свидетел :mrgreen: , е и потърпевш :mrgreen: , за да е по-гротескно!
Какво дознание има, като няма първо действие, няма тъжител, няма уведомен наблюдаващ прокурор, а в същото време има процесуални действия-очна ставка...., що за дивотии....?!?!?!
Колеги никой, ама НИКОЙ криминалист, най-малко н-к на криминална няма да си нататрузи дознание с/у НИ за изнасилване, ако няма достатъчно данни за извършено такова, защото на ставане и лягане ще му търсят сметка за разкриване на извършителя! А, че имате интернет-браво, но интернет акъл не дава, то и лап-топи ви раздадоха, и кожени мебели, но... не това е критерият за добре разследващ орган.
Поздравявам Круела, отдавна следя целия форум и по-умерени и реални мнения не виждам.
Успех на всички!
policai
Потребител

Мнениеот кандидат дознател » 17 Фев 2006, 21:30

Колеги, може ли някой да ми каже колко време продължава обучението за дознатели и къде и как се провежда.
кандидат дознател

Мнениеот кандидат дознател » 17 Фев 2006, 21:31

Колеги, може ли някой да ми каже колко време продължава обучението за дознатели и къде и как се провежда.
кандидат дознател

Мнениеот policai » 17 Фев 2006, 21:39

кандидат дознател написа:Колеги, може ли някой да ми каже колко време продължава обучението за дознатели и къде и как се провежда.

Ако сте магистър по право и сте новоназначен дознател-обучението е в Академията на МВР и продължава 4 седмици.
Друг въпрос е, че няма да научите нищо и ще Ви трябват няколко години реална практическа работа, а ако имате късмет да Ви е колега бивш следовател или поне пом.следовател/посещавали ПТП и тежки престъпления/ ще успеете с обучението. Не е лесно, но не е и невъзможно, стига да го желаете.
policai
Потребител

Re: към следователя

Мнениеот адвокат » 17 Фев 2006, 21:51

следователя написа:Не си адвокат. Не минифестираш адвокатски стил на изказване. Свава дума за постинга към колежката "КРУЕЛА". Целта е злепоставяне от уж "адвокати". И като напишеш, че си адвокат, всички във форума да си кажат - Ей едно адвокатче много знае бе....
Това което правиш неизвестний, му казват - правдоподобна измислица с легендиран повод...
Мен специално не можеш заблуди - за другите не зная...... :lol: :lol: :lol:
    [list=] А ти какъв стил манифистираш бе г-н Следовател - бивш милиционер. Че съм адвокат е факт и не ти ще ми определяш стила на изказване в постингите. Целта ми не е била злепоставяне на колежката ти Круела, а една обективна истина срещу която май Ви е трудничко да застанете. И ти като се пишеш, че си милиционер всички във форума да кажат "ей това старо следователче много знае бе... Аз не защитавам дознателите, а се опитвам да ви покажа, че прекалявате - следователи и прокурора, срещу дознателите"кокошкари". Е обявявам ви за победители - доволни ли сте? Пожевалам ви като бъдещи прокурори/между които съм сигурен г-н следовател, ченяма да бъдеш ти/ да побеждавате така и в съдебната зала! Айде бегай сега и се радвай, че ти признаха образованието от милиционерската академия като юридическо, че ............. не ми се ще да довършвам. Извинявай но ти започна :!: Р.S Не си прави труда да ми отговаряш, защото нямаМ намерение да чета колко си ОРИГИНАЛЕН :lol: :lol: :lol:
[/list]
адвокат

Мнениеот keni_west » 17 Фев 2006, 22:34

Стига сте се карали бе хора, каква е тая злоба направо не доумявам. То и аз сам кандидат дознател и сигурно на много от вас им писна от нас, ама и аз имам един вапрос. Кога започва т.хар. проучване от МВР преди или след като си издаржал всички изпити, защото сам ЕТ в момента и се чудя кога да приключа дейност /изчаквам поради финансови причини/. Предварително благодаря на тези, които ще ми помогнат. И пак призовавам кам МИР :lol:
keni_west

Мнениеот следователя » 17 Фев 2006, 23:48

Верно адвокате. Бил съм и милиционер. И за разлика от тебе съм научен на ред и дисциплина. Не обичам твоята работа - побеждавате като давате рушвети /на които искат естествено/. Обирате на хората парите като ги лъжете, че държавния орган искал подкуп и хорицата дават - спекулирате с душите им просто. Като победи другата страна казвате - ОНИЯ ПЛАТИХА ПОВЕЧЕ!!! Гениално адвокате няма спор. И трябва да призная - доста гадно. Няма да стана прокурор вярно е - нямам връзки. Пък и не искам. Работата в зала не ми допада. Ти нали разиграваш покера - какъв ти е проблема??? Вземай парите, смучи на хората душите, изпадай в състояние на "душевен тетанус" - нали си адвокат - с отработените жестове, със скъпите костюми, с дистанцирания поглед. Пред мутрите с пари - мазник и подлизурко, пред бедния - тежкарско велико ходещо създание......което не те брои за жив, ако нямаш пари.....
Ти ли ще ме учиш на ред и дисциплина - търговец в зала - пълен нещастник - ако въобще си такъв!!!!! :lol: :lol: :lol:
следователя

за Дознателите

Мнениеот Колегата » 17 Фев 2006, 23:58

Пожелавам на всички дознатели професионални успехи в борбата срещу престъпността! Нека достойните и къдърните във Вашите редици да са много повече от недостойните и некадърните!
Пожелавам заплатите Ви да бъдат толкова големи, колкото заслужавате! Нека началниците Ви бъдат умни колкото Вас или поне малко по-умни! :lol: Пожелавам всички да оценяват труда Ви /вкл. и уличените - по размера на присъдите им/, който по начало не е лек и радостен. Нека помислим какво можем заедно, а не поотделно!
Искрено Ваш приятел и все още следовател :lol:
Колегата

Мнениеот elegator » 18 Фев 2006, 01:08

За да кандидатстваш трябва да отговаряш на изискванията на чл.193 от ЗМВР и чл.122 от ППЗМВР. Проучването започва след като си издържал и двата теста - /за проверка на езиковата, обща култура и интелектуално ниво - 50 въпроса и време за решаване 50мин. и тест за проверка на юридическата подготовка на кандидатите, включващ въпроси от криминалистика наказателно право и НПП, ако издържиш писмения следва събеседване с кандидатите. / Издържиш ли тестовете, следва изготвяне на медицинско и преглед пред медицинска комисия. Едва след като си одобрен от комисията започва същинското проучване. Следва психологическо изследване за пригодността ти за работа в МВР. При благоприятен резултат, евентуално може да бъдеш назначен като дознател, ако си одобрен от комисията за подбор на кадри. Ако отговаряш на всички тези изисквания можеш да предприемеш действия за прекратяване на дейността на ЕТ. Цялата процедура трябва да приключи до шест месеца! Ако все още имаш желание за работа в МВР ти пожелавам успех!
elegator

Големият спор

Мнениеот Ченге » 18 Фев 2006, 02:22

Действащ дознател съм!
... големи караници, големи спорове... :x :x :x
кой е по-велик и кой повече работи... това според мен е най-безсмисления спор - и при следователите и при дознателите има кадърни хора, които си вършат професионално работата ... струва ми се, че не решаването на спора кои е по-велик е най-належащото!
Всъщност наистина е безпредметно да се караме помежду си и всяка страна да набляга само на плюсовете си, тактично подминавайки минусите...
Всяка страна плюе другата, но в крайна сметка всички сме заложници на тази "РЕФОРМА" ... чувал съм макар и опосредствано изказвания на следователи от рода на: "Ние нали ще станем прокурори, те ченгетата да му мислят!", а от другата страна дознатели казват: "Тия пък не стига, че досега нищо не работеха, ами сега ще ги направят прокурори и акъл ще ни дават!"
А "РЕФОРМАТА" вече е факт! Ужас! :(
... някъде бях прочел, че сега действащият НПК е бил готвен цели 11 години, а новият го скалъпиха за няколко месеца ..., не е нужно човек да е експерт-теоритик в наказателноправната материя, за да забележи колко нежизнеспособно е това недоносче - новият НПК
Навсякъде по белия свят като се прави реформа, тя внимателно се подготвя и най-важното - обезпечава се финансово...
В нашата мила Родина обаче това не се случи...
У нас "РЕФОРМАТА" не бе никаква реформа, а само имитация на такава, а за финансовата страна на въпроса, направо не ми се говори ... няколко западноевропейски експерти си получиха хонорарите, направиха се няколко коктейла и се поздравихме с новия НПК, а кой и как ще го прилага... ще му мислим като му дойде времето...
А времето вече дойде! И картината е трагична! Разследващите органи нямат осигурени елементарни условия ... носят си компютрия принтери и хартия от вкъщи... :shock:
Е, за повечето следователи не е толкова трагично, защото за тях бе помислено :D , но наказателното правораздаване не го чакат добри дни!
Запазвайки сегашния брой на дознателите и след увеличаването броя на прокурорите, ще стане така, че всяко дело ще си има по един прокурор и по един дознател... чудесно..., но познайте кой от двамата ще разследва - правилен отговор! :D :D :D разследването ще се води от дознателя, същият този дознател, който след 2 месеца ще трябва да върши 2-пъти повече работа при същите мизерни условия!
На дознателя, че няма да му бъде вдигната заплатата, то това е ясно..., но да бяха помислили поне за хартия, че сега като дознанията станат два пъти повече и изразходваното количество хартия ще нарастне пропорционално :) :) :)
С новия НПК и "сложните" престъпления ще се разследват от дознатели - те били неподготвени за тях, но не се безпокойте, помислено е за това - провеждат се задълбочени двудневни подготвителни курсове :D :D :D , щеше да е смешно, ако не беше трагично!

ДА ЖИВЕЕ РЕФОРМАТА!!!

ОТ 01.05.2006г. БЪЛГАРИЯ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ СЪС СВОЕТО ОБРАЗЦОВО ЕВРОПЕЙСКО НАКАЗАТЕЛНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ!

P.S. А на новоназначените прокурори, пожелавам успешно ръководене на разследващите органи и УСПЕХ!!!
Ченге

Re: Големият спор

Мнениеот Колегата » 18 Фев 2006, 03:52

Ченге написа: Всяка страна плюе другата, но в крайна сметка всички сме заложници на тази "РЕФОРМА" ... чувал съм макар и опосредствано изказвания на следователи от рода на: "Ние нали ще станем прокурори, те ченгетата да му мислят!", а от другата страна дознатели казват: "Тия пък не стига, че досега нищо не работеха, ами сега ще ги направят прокурори и акъл ще ни дават!"
А "РЕФОРМАТА" вече е факт! Ужас! :(
P.S. А на новоназначените прокурори, пожелавам успешно ръководене на разследващите органи и УСПЕХ!!!

Май започнахте да разбирате, че следователите не са Ви врагове, а естествени съюзници. Може ли един дознател да ми обясни, защо аз да страдам, че ми взимат разследването, след като Вие разбрахте колко всъщност е трудна нашата работа. Сега работата Ви ще се увеличи многократно, а заплатата и материалното осигуряване - не! Следователят от работещ, ще се превърна в контролиращ орган. Не казвам, че работата на прокурор ще ми е по-лесна, но определено няма да е по-трудна. Част от дознателите "скочиха" срещу следователите с мотото "Да ги закриват тези калпазани и ние можем това което и те!"
Да, ама сега вместо един разследващ-следовател, се появава един контролиращ/наблюдаващ. Пита се в задачата: кой ще тегли каруцата и кой ще седне в нея? Здравия разум идеше да подскаже, че следователите са най-близки по работа с дознателите.99% от работата ни е една и съща- бягай по произшествия, събирай доказателства, разпитвай и т.н и т.н все до болка познати и за Вас и за нас неща от ежедневната ни работа. С две думи на хомота. Сега когато много от нас отидат в прокуратура и съд, кой ще запълни липсващото "магаре"?
Оставам Вие сами да си отговорите на този въпрос.
Горното го казвам, без капка злоба или злорадство към дознателите, по простата причина, че професията на разследващия е тази която винаги ще уважавам!
Колегата

Мнениеот следователя » 18 Фев 2006, 14:58

Тук се присъединявам изцяло. Дълги години минах в раследване и не само в разследване, а и други служби. Нещата които съм видял не са малко. Било като професионализам, било като липса на такъв. Позволих си да отговоря остро на адвоката във форума, и не е вярно че аз първи съм се "заял". Считам че колежката КРУЕЛА не е прекалила изобщо в изказванията си, нито с конкретните си мнения. И я приемам за професионалист от нашата служба. Личи от постингите й че тя е навътре в нещата. Дори искрено съжелявам че държавата в лицето на ръководните си органи и провежданата от нея политика създаде и положи предпоставките за съществуването на такъв вид форум. Изобщо, че се стигна дотук съжелявам. А можеше да е далеч по добре - ако не бяхме дупедавци на господари които гледат единствен своя интерес.... :x :x :x
следователя

Мнениеот следователя » 18 Фев 2006, 14:59

Тук се присъединявам изцяло. Дълги години минах в раследване и не само в разследване, а и други служби. Нещата които съм видял не са малко. Било като професионализам, било като липса на такъв. Позволих си да отговоря остро на адвоката във форума, и не е вярно че аз първи съм се "заял". Считам че колежката КРУЕЛА не е прекалила изобщо в изказванията си, нито с конкретните си мнения. И я приемам за професионалист от нашата служба. Личи от постингите й че тя е навътре в нещата. Дори искрено съжелявам че държавата в лицето на ръководните си органи и провежданата от нея политика създаде и положи предпоставките за съществуването на такъв вид форум. Изобщо, че се стигна дотук съжелявам. А можеше да е далеч по добре - ако не бяхме дупедавци на господари които гледат единствен своя интерес.... :x :x :x
следователя

Мнениеот amorosa » 20 Фев 2006, 14:58

обикновен дознател написа:До Круела-колежке ти какъв конкурс издържа,за да станеш следовател?Аз мога да ти кажа как се става дознател-явяваш се на изпит по езикова култура и тест за интелигетност,на които между другото доста хора пропадат.Ако го издържиш отиваш на физически тест-лицеви опори,бягане на дълго разстояние за време и тем подобни
/вярно впоследствие го отмениха ,но аз го издържах и съм много горд от това/.Със сигурност като гледам габаритите на мнозинството от следователите в нашия район трудно ще покрият поне една от дисциплините,да не говорим за всичките.После отиваш на психотест,който няма да коментирам-ако човек го е държал знае за какво става въпрос.И накрая идва изпит по наказателно право и процес-писмен,ако издържиш писмения отиваш на устен.Е ти как смяташ къде има по-голям шанс едно лице да бъде назначено с връзки-при всичките изисквания на конкурса за дознатели или в следствената служба,където се постъпва без никакви изпити.Ти как смяташ,че след като един новоназначен дознател е преминал през всичките изпитания дали ще е нахъсан да работи?А един следовател ,който е придобил имунитет и несменяемост дали ще има по-голямо желание за работа?Казваш също и че адвокатите са се присмивали на дознателите-е това ли правите с адвокатите да клюкарствате по адрес на колеги-юристи?Аз с адвокатите общувам само по служба,когато ми влязат в кабинета,като защитници на уличените и не желая други контакти с тях още по-малко да обсъждам качествата на следователите.

КРУЕЛА: Така, днес влизам във форума в работно време. Макар, че съм в болнични, дойдох да свърша неотложни важни дела. Ще използувам регистрацията на колежката ми Аmorosa, с която сме в съседни кабинети, с нейно разрешение, и понеже нямам време да се регистрирам. Очевидно, във форума вече има цензура, или са счели, че дотолкова се е разгорял спорът, че си трябва лична отговорност.Колежката ми вече не иска да влиза във форумите, защото се дразни. Аз пък все още имам нерви.

Към Ченге. Най-после видях истински постинг на дознател. Осъзнато, изключително грамотно, с горчивина, без опит за идеализация на грозната страна на нещата, и без ентусиазмът да го заслепява, без излишни илюзии.У Ludi и Динев понякога също има подобни тенденции. Всъщност-няма как да няма, защото би следвало да кажем на черното- бяло.И като е така, се питам защо изобщо спорим. Напълно се присъединявам към постингите на Колегата. Явно не разбирате, че него или мен изобщо не ме интересува, че вече голяма част от работата ни ще се върши от дознатели. Знаете, че почти всички имат предложения за работа- кой в прокуратура, кой в съд. А тези, които останат следователи също ще си имат място под слънцето, а от намалял обем на работата, плачещи няма да има. Затова по-голямата част от следователските постинги са изпълнени не със злоба , или опит за "премерване", а с искрена загриженост, защото това, с което се сблъсквате, вече сме го минали и изстрадали. По-голямата част от следователските постинги са изпълнени и със съчувствие за условията ви на работа. И това изобщо не е злорадство или ирония, а изстрадано и преживяно.И ясно осъзнаване на факта, че така не може да се работи, и болка, че в тази държава, така и не се намери някой най-после да дефинира и мястото, и правомощията, и условията за работа на разследващите, така, че нещата да тръгнат по-добре. Адмирациите ми към Ченге и Колегата.

Към Полицай. Знаеш, че съм ти фен, говорили сме си по други теми. Тук си бил предизвикан да отговориш, но не изключвай ситуацията като априори невъзможна. Аз мога да ти разкажа много други, които също изглеждат така. Ти- сигурно , също можеш- с обратен знак, за нас. Дай да не изпадаме в битовизми, а да си говорим конструктивно по темата.Няма какво да делим. не остана.

А сега към Обикновен дознател. Въпрос на време е колега, да спреш да виждаш нещата в черно-бяло. Ще отговоря на въпросите ти. Питаш каква квалификация имам, за да работя като следовател. Имам две висши образования, в т.ч. СУ - ЮФ - отличен успех, владея няколко езика.Колежката ми, чиято регистрация използувам също е с отличен успех от ЮФ на СУ, владее четири езика. Все си мисля, че за да е добър един юрист, няма особено значение колко лицеви опори прави, но понеже си нарекъл следователите, да се изразя меко -"най-добре охранените от безделие деца на съдебната система", ще ти кажа, че аз съм се занимавала сериозно с волейбол, плуване и фитнес, а колежката - с фигурно пързаляне и фитнес. Уверявам те, след като смяташ, че има значение за качеството ни на работа, че физическата ни и спортна форма е добра.Умеем да боравим с огнестрелно оръжие. Е, бройката на лицевите опори скоро не съм я проверявала и няма да съм точна. Не гарантирам за цялото следствие, но сигурно и ти не гарантираш за цялата полиция.Като изяснихме ценза и спортната форма, какво още питаш?А, какъв конкурс сме държали. Ами, започнали сме като по.следователи в следствието-дознатели, по време на следването. Години стаж. После-атестация и предложение - за мен, за нея- в по-късен етап - конкурс на общо основание. Абе, да те успокоя, не сме събрани от кол и въже съвсем, и не сме съвсем, как беше "дебели и обездвижени"...От безделие...
amorosa
Младши потребител

Мнениеот plamche_plamche » 21 Фев 2006, 11:33

Хм - нещото което забелязвам е, или по - скоро отчитам е, че разприте са само на "теоретично" ниво. Така е понеже с дознателите по места работим перфектно, приятели сме, често сме заедно и в извънработно време.....никога не сме имали разпри заради държавната политики в областта на предварителното разследване....
Просто няма какво да делим. И в края на краищете ще дойдем май до единствено възможния извод - че всички сме пътници в един влак, само че в различни купета....а форума си остава някъде встрани, на теоретично ниво. И някак си "неподкрепен" от практиката. Изкуствено стоящ. И докато аз пиша този постинг току - що научих, от дежурния, че има тежко ПТП на което отидоха колежката от службата която е дежурна, заедно с дежурния дознател.....в една каруца, в една посока....с една цел.....:::)))
Какво друго да напиша??? Защо е всичко това тогава???
plamche_plamche
Нов потребител

Мнениеот amorosa » 21 Фев 2006, 11:51

Бях си обещала вече да не влизам по форумите, защото се дразня, но вчера си говорихме с Круела, че може би и това е вид терапия. Напълно сте прав, както и Колегата.Всъщност всеки от нас е прав, защото си казва нещата от негова гледна точка. Мога да потвърдя, че в нашия съдебен район, когато ходим на произшествия, с нас са всички свободни в този момент дознатели, за да се учат - по разпореждане на прокуратурата, а и по тяхно желание. Разбираме се отлично, защото няма какво да делим, и си помагаме. Няма да скрия, че се учудвам на изразените мнения, че нашето полежение е цветущо. Няма спор, обаче, че е по-добро от това в дознанието, и много жалко.След като основната част от разследването ще е там, по този начин нито може, нито трябва да работят тези хора. Искрено им пожелавам някой най-после да го разбере. Стига сме се карали хора. На тема професионализъм- нещата са относителни и субективни. На тема опит - са категорично ясни. На тема условия- са трагични. На тема реформа-също.Наистина няма какво да делим. Дайто по-добре да си открием нова тема- какво ни пречи да разследваме. е, тук може много да се пише- и за "реформата", и за условията, и за безумните и скъпоструващи "нови" норми.Има какво да се каже. Другото, май вече е свирено.
amorosa
Младши потребител

Мнениеот mi_lena » 21 Фев 2006, 12:43

amorosa написа: Бях си обещала вече да не влизам по форумите, защото се дразня, но вчера си говорихме с Круела, че може би и това е вид терапия. част от разследването ще е там, по този начин нито може, нито

Да. Понякога е не просто дразнещо, а много дразнещо. Случвало ми се е да се заричам и аз :) Но установих, че не е само терапия - да изложиш гледната си точка без да те прекъсват :) Това за много от нас е и необходимост - да разбереш каква е и чуждата гледна точка. Да погледнеш работата си и през чужди очи. И надеждата: Току виж - разединението между свестните хора в системата намаляло. Току виж, случило се чудото - българинът да цени чуждият добросъвестен труд :)
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот plamche_plamche » 22 Фев 2006, 20:20

е и сега.......като сме вече регистрирани и не можем като гости..........няма ли да продължим диспута......тая анонимност не ни пасва май....
plamche_plamche
Нов потребител

Мнениеот sokrat » 22 Фев 2006, 20:48

Добре е че във форума следователите най-накрая ни признаха и нас дознателите за колеги-юристи.Няма какво да се караме,така или иначе сме от една страна на барикадата.Иначе действително ,когато влезе в сила новия НПК на дознателите ще е доста трудно,и то не защото нямат необходимите знания или опит,а поради факта,че ще поемат,както работата на следователите,така и на оперативните работници и районните инспектори.Просто ще е доста трудно да се справим с този обем от дела.Особено ми е чудно защо трябва дознателите да водят и делата срещу НИ.Дано променят текста от НПК,в който се казва,че дознатели са само тези назначени на тази длъжност.Е това какво означава,че на всяко произшествие ще ходи и дознател-тогава щатана дознателите трябва да се утрои най-малко.Дано не стане така,че да се затлачим от дела и някои "велики" специалисти да кажат,че от дознателите не могат да се справят поради незнание и некадърност.Според мен най-добре е дознателите да поемат и следствените дела,а тези срещу НИ да се водят по досегашния ред.Колкото до следователите не знам каква ще им е работата по тези текстове ,които им оставиха,но както и да е.
sokrat
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт