начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Какво ще става с дознателите?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот maria6666 » 22 Дек 2006, 23:30

:lol: Ксия, наистина, в САК също има всякакви адвокати.И грамотни, и не толкова, и отговорни , и безотговорни.И, набързо завършили деловодителки, абе, всякакви.Обаче, все пак има известна разлика, нали така?Имам предвид, че обвиняемият по наказателно производство би могъл да смени защитника си, но няма почти никакъв шанс да смени грубо неграмотен дознател.Така, че-нещата са несъпоставими.Да, ние работим за страната на лошите, и "частно".Но, прощавайте , колеги-дознатели, без да искам да ви обиждам, голяма част от вас, в момента също работят за нас.За лошите,де :lol:И, което е потресаващото най-вече.Имахте шест години.Да се научите. :roll:
maria6666
Младши потребител

Мнениеот yugoslav » 22 Дек 2006, 23:38

maria6666 написа::lol: Ксия, наистина, в САК също има всякакви адвокати.И грамотни, и не толкова, и отговорни , и безотговорни.И, набързо завършили деловодителки, абе, всякакви.Обаче, все пак има известна разлика, нали така?Имам предвид, че обвиняемият по наказателно производство би могъл да смени защитника си, но няма почти никакъв шанс да смени грубо неграмотен дознател.Така, че-нещата са несъпоставими.Да, ние работим за страната на лошите, и "частно".Но, прощавайте , колеги-дознатели, без да искам да ви обиждам, голяма част от вас, в момента също работят за нас.За лошите,де :lol:И, което е потресаващото най-вече.Имахте шест години.Да се научите. :roll:

Ами , радвай се, мила от този факт! Ще бъдеш милионерка в EURO...Искрено ти го желая.
yugoslav
Потребител

Мнениеот mypoints » 23 Дек 2006, 18:04

mar_65 написа:Колега bignik,долавям,че не сте дознател или може би не сте юрист,защото ако сте такъв ще знаете много добре,че според НПК и ЗМВР,най-общо казано ,прокурора и главния дознател следят и контролират работата на дознателите.Те дават оценка за тяхната работа и само те могат да предлагат за наказания или награди дознателите.С тези преклузивни срокова за разследване,няма кой да остави дознателите да не работят и да се "затлачва"системата с непреключени дознания.Не може началник на РПУ,който е с ВИФ или ВСИ или детска педагогика ,да разпорежда какви процесуални действия трябва да извършва дознателя. Не може всеки от началник група нагоре,да си мисли,че дознателя е "общия работник" на управлението.Що се отнася до "Главно следствено управление -МВР",колегата е прав,защото аз заварих този модел на работа и той беше много добър.Може би тогава следствието не трябваше да бъде извадено от системата на МВР, а трябваше да се назначат още следователи и пом. следователи,да се приемата преклузивните срокове на разследване/както е сега/ и нямаше да забуксува системата.

чакай малко, приятелю. ти нещо не си разбрал, дознателят е независим в своята работа и трябва да си остане такъв, въпреки парадокса, че е гарниран с "пряк началник", което много или малко обезмисля независимостта му, като такава.

а това, че прокурора в качеството му на "блюстител на законността", а също така и в качестовото си на "господар на досъдебното производство", може и му дава указания какви действия по разследването да осъществи- е една съвсем друга бира!

ПП: колко време я работите тази работа, не се ли понаучихте вече? :roll:
mypoints
Потребител

Мнениеот angelarnaudov » 24 Дек 2006, 17:47

защо всички новоизлюпени юристи или повечето от тях искат да встъпят в длъжнст като дознател
angelarnaudov
Нов потребител

Мнениеот dozn03 » 25 Дек 2006, 14:23

Защото ако имаш желание да се учиш и да трупаш опит - няма друга работа, където да го направиш за максимално кратко време. А и това е основата на пирамидата на наказателния процес - после каквото и да работиш, добре е да знаеш как стават нещата в "кухнята". Поне според мен е така.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!
dozn03
Потребител

Мнениеот maria6666 » 25 Дек 2006, 16:13

yugoslav написа:
maria6666 написа::lol: Ксия, наистина, в САК също има всякакви адвокати.И грамотни, и не толкова, и отговорни , и безотговорни.И, набързо завършили деловодителки, абе, всякакви.Обаче, все пак има известна разлика, нали така?Имам предвид, че обвиняемият по наказателно производство би могъл да смени защитника си, но няма почти никакъв шанс да смени грубо неграмотен дознател.Така, че-нещата са несъпоставими.Да, ние работим за страната на лошите, и "частно".Но, прощавайте , колеги-дознатели, без да искам да ви обиждам, голяма част от вас, в момента също работят за нас.За лошите,де :lol:И, което е потресаващото най-вече.Имахте шест години.Да се научите. :roll:

Ами , радвай се, мила от този факт! Ще бъдеш милионерка в EURO...Искрено ти го желая.

Едва ли, колега.Тук мащабите са скромни.Обаче, поне поне знам и мога-професията си.И, не се уча на гърба народен.Безуспешно-засега поне.
maria6666
Младши потребител

Мнениеот delo_1981 » 25 Дек 2006, 20:23

Здравейте, колеги, с голям интерес досега следих всички изказвания относно статута и положението на дознателите в системата. Интересно ми е това, че все още доста от вас имат нагласата, че дознанието ще бъде отделено като самостоятелна структура в МВР.
Нямам представа колко от вас присъстваха на "срещата" (поставям в кавички, защото бе не среща, а халтура), обещана от министъра, проведена впоследствие в негово отсъствие. Този среща, породена от протеста на дознатели, мисля, от 04 РПУ- СДП, започна и завърши в ултимативен тон от страна на "ръководството". При поставяне на въпроса за липсата на каквито и да било материални условия, липсата дори на хартия и автомобили за пренос на наркотици за експертиза, отговорът бе "знаем за тези проблеми, работи се, моля, не ни занимавайте с тези ДРЕБНИ неща, има ли други въпроси". На въпроса за 24- часовите безумни дежурства бе отговорено, че огледни групи няма да има, тъй като "юристите там закърняват и приключват като специалисти"- все едно това не може да си го прецени всеки за себе си... А, и при 24- часово дежурство не можеш да почиваш повече от ден, защото сроковете хем текат, хем няма да имаш необходимите работни дни. На въпроса дали ще има отделяне на дознанието в отделна структура ни бе казано в прав текст, че няма да се повтаря модела на следствието, а ще си останем по РПУ на подчинение на началниците както досега, защото сме точно толкова полицаи, колкото и оперативните работници. Бе ни казано да не се изживяваме като началници на оперативните, защото не сме нищо повече от тях.
Знаейки как въпреки разпределянето на преписка или дознание на мен и на някой ОР, всичко по делото изработвам аз, ми е ясно кой е и винаги ще бъде всъщност "началникът" в РПУ- тоя, който си измисля "разкрити" и с мазна усмивка носи кафенце сутрин на груповия си. Нищо няма да се промени. Трупайте опит и тичайте в адвокатурата.
Аватар
delo_1981
Младши потребител

Предишна

Назад към Съдебна власт