начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отменения конкурс

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Отменения конкурс

Мнениеот "." » 08 Мар 2005, 18:15

За какво отпаднало предимство говорите?
Чл.148, ал.3 от ЗСВ гласи: След изтичане на срока по чл. 147, ал. 2 младшите съдии, младшите прокурори и младшите следователи се назначават на длъжност районен съдия, прокурор в районна прокуратура или следовател в окръжна следствена служба.
Аз мисля, че младшите магистрати не могат да останат без работа, тъй като назначаването им след изтичането на 2-годишният срок не е поставено под условие.
"."

Мнениеот селена » 09 Мар 2005, 17:52

Така е! Ако има места, но вероятно няма да има или ако има, то те ще са малко. Не се учудвам от нищо . Все още в Б-я до голяма степен нещата се правят за "Нашите хора", шуробаджинащината е навсякъде, най-много в съдебната система.......
селена

Мнениеот kristalina » 09 Мар 2005, 18:42

Za Ivan
Za prokurori!
kristalina

Мнениеот Иван » 10 Мар 2005, 15:58

Ако става дума за конкурсът за прокурори, проведен 2003 г., не мога да си обясня причината, поради която след като сте класирана /предполагам като спечелила за определено място/, не сте назначена. Ако става дума за конкурсът за младши прокурори, проведен неотдавна, доколкото ми е известно, все още се чака решение на ВСС за назначаване на спечелилите.
Иван

Мнениеот Иван » 10 Мар 2005, 16:02

Освен това понякога се прибягва и до отправяне на заплахи и други подобни действия спрямо определено лице, за да се откаже от участие в конкурс или от назначаване, което е не само мнение, а действителен факт.
Иван

Мнениеот Lora-D » 10 Мар 2005, 16:27

обидно е да говорим така, защото това е системата, в която и ние работим, но се оказва, че голяма част от назначенията се вършат "на тъмно". А е обидно и за другите, които са назначени по "редовния" начин- полагат огромни услилия за печелене на конкурс, а други биват просто ей така назначавани
Lora-D

Мнениеот Иван » 10 Мар 2005, 16:49

За съжаление напълно се убедих и лично изпитах всичко това. Най-лошото е, че нещата се вършат прекалено брутално и съвсем открито, а обикновения кандидат има сравнително малко възможности за борба.
Иван

Мнениеот mari_ » 26 Апр 2005, 00:20

Специално към Иван. Искам да споделя нещо с теб относно възможностите за борба. Моля те, дай ми адрес на когото да пишем
mari_

Предишна

Назад към Съдебна власт