начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

работно време на служба по вписванията

Дискусии на тема съдебната власт в България

работно време на служба по вписванията

Мнениеот pitasht » 23 Яну 2007, 14:52

Колеги имам следното питане: в нашия град служба по вписванията работи с граждани от 13 до 15 часа, след което ако бързаш и искаш да изпревариш продавача просто няма как да впишеш искова молба, т.е ако в 15.10 се опиташ да го направиш, то той със сигурност ще успее да си продаде имота без никакви проблеми. Дори и да внесеш ИМ в съда и да й сложат днешна дата, то купувачът е добросъвестен, защото е си я вписал.
Споделете как е на други места и нормално ли е една служба, която има толкова важно място при вписване на Им да работи до 15 часа
Всъщност това е отскоро и така не знам по чие разпореждане.
Много ще се радвам за всякакво мнение по въпроса
pitasht
Активен потребител

Мнениеот tedi_2 » 29 Яну 2007, 12:12

Службите работят до 15ч., защото съгласно Закона за нотариусите, нотариалните актове трябва да се представят най-късно 2 часа преди приключване на работния ден на службата. Актовете се вписват незабавно, същия ден и ако работят с граждани и нотариуси до 17ч. няма да могат да изпълнят задълженията си по правилника за вписванията.
tedi_2
Потребител

Мнениеот gdobrev » 06 Фев 2007, 11:21

Тази служба е държава в държавата. Не само във Вашият съдебен район е така. Имам наблюдение , че това е практика самоналожила се , без да има нормативно уреждане за това.
Не е вярно , че след като трябва да се вписват сделките , не могат да работят с граждани. Имат един куп служителки. Сидиите по вписване само резулират, цялостоната провека на документите се извършва именно от служителка към службата.
Цар царува-цар пакти пасе. Така е колега . такава ни е съдебната система.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот tedi_2 » 09 Фев 2007, 12:31

Колко странно - аз отговорих защо службите работят с граждани до 15.00ч., но с изненада установих, че най-голямата и най-натоварена служба в страната - в София, работи с граждани едва до 13.30ч.!!!
Можете ли да си представите какви са опашките от граждани там? Около 100 души стоят с часове сутрин, за да си получат удостоверение или вписан акт или устна справка!
И това ако не е гавра с правата на хората, не знам кое е?!
tedi_2
Потребител

Назад към Съдебна власт