Колеги имам следното питане: в нашия град служба по вписванията работи с граждани от 13 до 15 часа, след което ако бързаш и искаш да изпревариш продавача просто няма как да впишеш искова молба, т.е ако в 15.10 се опиташ да го направиш, то той със сигурност ще успее да си продаде имота без никакви проблеми. Дори и да внесеш ИМ в съда и да й сложат днешна дата, то купувачът е добросъвестен, защото е си я вписал.
Споделете как е на други места и нормално ли е една служба, която има толкова важно място при вписване на Им да работи до 15 часа
Всъщност това е отскоро и така не знам по чие разпореждане.
Много ще се радвам за всякакво мнение по въпроса
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
работно време на служба по вписванията
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Службите работят до 15ч., защото съгласно Закона за нотариусите, нотариалните актове трябва да се представят най-късно 2 часа преди приключване на работния ден на службата. Актовете се вписват незабавно, същия ден и ако работят с граждани и нотариуси до 17ч. няма да могат да изпълнят задълженията си по правилника за вписванията.
- tedi_2
- Потребител
Тази служба е държава в държавата. Не само във Вашият съдебен район е така. Имам наблюдение , че това е практика самоналожила се , без да има нормативно уреждане за това.
Не е вярно , че след като трябва да се вписват сделките , не могат да работят с граждани. Имат един куп служителки. Сидиите по вписване само резулират, цялостоната провека на документите се извършва именно от служителка към службата.
Цар царува-цар пакти пасе. Така е колега . такава ни е съдебната система.
Не е вярно , че след като трябва да се вписват сделките , не могат да работят с граждани. Имат един куп служителки. Сидиите по вписване само резулират, цялостоната провека на документите се извършва именно от служителка към службата.
Цар царува-цар пакти пасе. Така е колега . такава ни е съдебната система.
- gdobrev
- Младши потребител
Колко странно - аз отговорих защо службите работят с граждани до 15.00ч., но с изненада установих, че най-голямата и най-натоварена служба в страната - в София, работи с граждани едва до 13.30ч.!!!
Можете ли да си представите какви са опашките от граждани там? Около 100 души стоят с часове сутрин, за да си получат удостоверение или вписан акт или устна справка!
И това ако не е гавра с правата на хората, не знам кое е?!
Можете ли да си представите какви са опашките от граждани там? Около 100 души стоят с часове сутрин, за да си получат удостоверение или вписан акт или устна справка!
И това ако не е гавра с правата на хората, не знам кое е?!
- tedi_2
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|