начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заверен препис от решение

Дискусии на тема съдебната власт в България

Заверен препис от решение

Мнениеот betina » 03 Фев 2009, 01:19

Калеги, уж с новото ГПК щяхме да получаваме преписи от решенията чрез призовкар, но се оказа, че това не важало за охранителните производства. Трябваше да си снимам на ксерокса и самото решение, независимо от платената държавна такса за преписа, срещу която реално нищо не получих. Деловодителката каза, че така й било наредено. Наистина ли такава е политиката на съдилищата или някой го мързи да си свърши работата? Не съм съгласна да пълня гушата на някой, който държи ксерокса и реално ДТ да се оскъпява!
betina
Потребител

Re: Заверен препис от решение

Мнениеот portokal » 03 Фев 2009, 10:08

Едва ли може да се каже, че съдилищата имат единна "политика", както знаем. 8)
Тук, честно казано, не знам как се прави, не съм чула да има такова "нареждане", но в чл. 7 от ГПК пише, че се връчват преписи от актовете, които подлежат на обжалване. Охранителният акт (не отказ) не подлежи на обжалване, не пише и изрично, че се връчва, така че явно са сметнали, че не трябва да го връчват.
А таксата и като разход, и като приход не е за пренебрегване, предполагам. :P

Трябваше да си снимам на ксерокса и самото решение, независимо от платената държавна такса за преписа...

Това вече ме учудва. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Съдебна власт