начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Дискусии и предложения по проекти за закони

Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот nicksona » 20 Юли 2017, 23:57

Както се казва една запетайка може да обеси човек. За да няма неразбирателство предполагам всички адвокати, съдии, юристи се водят по стандартизирани източници на законите и за това задавам този въпрос. Постнах по рано тема "Към кое министерство спада ЗЗД" и ми беше отговорено в зелен цвят, че е автономен закон. Ето ги двата въпроса:

1. Ако си купя примерно "Закон за задълженията и договорите/1 издание 2016" на издателсто CIELA, това означава ли че в момента в който я държа с ръчичките си, аз ще разполагам с книжка, по която се водят всички известни съдии, адвокати, юристи, както и всички безизвестни естествено :D .

2. Би ли ми било достатъчно да следя промените в dv.parliament.bg, които са настъпили след отпечатването на това издание и съответно след време ако излезе ново издание може да си го купя за улеснение.
nicksona
Нов потребител

Re: Ciela ли е общоприетото от всички съдилища издателство?

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Юли 2017, 10:10

Всеки съд работи с различна ПИС. Зависи от това, коя ще даде по-изгоден договор за услугата. Нищо свръхестествено няма. Доколкото ми е известно наоколо ползват Апис ( преди ползваха Сиела), ВКС ползва ( или ползваше) Лакорда, аз понеже съм идиот ползвам ( респективно плащам) и трите, заради разликата в публикуваните съдебни актове. При мен е въпрос на избор и възможности, не зависи от одобрен бюджет.

nicksona написа:1. Ако си купя примерно "Закон за задълженията и договорите/1 издание 2016" на издателсто CIELA, това означава ли че в момента в който я държа с ръчичките си, аз ще разполагам с книжка, по която се водят всички известни съдии, адвокати, юристи, както и всички безизвестни естествено :D .

Да, актуално е изданието, защото последната промяна в ЗЗД е от 2008г.

nicksona написа:2. Би ли ми било достатъчно да следя промените в dv.parliament.bg, които са настъпили след отпечатването на това издание и съответно след време ако излезе ново издание може да си го купя за улеснение.

Няма промени от 2008 насам, ерго дори да прочетеш публикувания акт в лекс, пак ще си информиран.

Разбрах, че "пишкал седнал" и си "впечатлен " от жени юристи, но не мисля, че е за твоята уста лъжица да разсъждаваш по закона ( тея дни опитвах да обяснявам за маса на наследството, запазена част, разполагаема, свободно имущество.... е, не става с 3ч. лекция, брат :cry: - изнервям се, когато съм постигнала резултат, който искаме, но трябва да се плати на заветника, да чувам реплики, че закона бил кофти написан, сметките не били верни и прочее 8) , а за капак да обжалвам положително за нас Р)- намери си мъж адвокат и с него коментирай проблема, който имаш.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nicksona » 21 Юли 2017, 10:49

Много полезна информация, личи си че имаш много опит и успехи. Благодаря! Мисля че двете теми не бяха излишни, все пак е редно гражданите да знаем тези основни неща, за да може да не се прекалява със сляпото предоверяване :)
nicksona
Нов потребител

Мнениеот hominem » 19 Юли 2018, 21:03

Ами издателство "Сиби" не функционира ли по същия начин, както "Сиела"?
hominem
Нов потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти