начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Велосипеди от ЕС/Декл за съотв и Протокол от акред лаборат?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Велосипеди от ЕС/Декл за съотв и Протокол от акред лаборат?

Мнениеот jelanie » 08 Юли 2014, 22:09

Здравейте,
Ако мястото на въпроса ми не е тук моля да ме извините.
Фирмата ни внася велосипеди от страна членка на ЕС. Използвам думата "внася", но всъщност правилната дума е "вътреобщностно придобиване". При проверка от КЗП - комисията за защита на потребителите най-напред изискаха документ за съответствието на конкретен модел с изискванията на стандарт EN14766. Представихме европейска декларация за съответствие от производителя. Впоследствие изискаха Протокол от акредитирана лаборатория, удостоверяващ съответствието на конкретния модел с изискванията на стандарт 14766. При кореспонденцията ни с производителят същият твърди, че европейското законодателство не изисква такива тестове в акред.лаборатории, че в тяхното производство са внедрени стандарти за качество, че всички компоненти са минали такива тестове и че всички техни модели отговарят на изискванията на този стандарт, както и на всички оставали европейски стандарти за велосипеди. Въпросът ми е имат ли основание служителите на КЗП да изискват такъв протокол според вас и на какво основание. В устен разговор с тях се позоваха на чл.72 от ЗЗП. Ще съм благодарна за вашите мнения.
jelanie
Младши потребител

Назад към Административно право