начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Невръчени електронни фишове - прехвърлени към НАП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невръчени електронни фишове - прехвърлени към НАП

Мнениеот madzhara » 10 Май 2014, 10:48

Здравейте,

преди известно време разбрах, че неколкократно са ме снимали камери из София.
Това стана съвсем случайно, тъй като ползвам данъчни облекчения и НАП ми връща пари след подаване на данъчна декларация.
Но за 2013-та (очаквам същото и за 2014г.) парите не ми бяха върнати. Връчен ми беше АПВ, тъй като съм имал задължения от около 560лв. от фишове от МВР.

Това са 4 електронни фиша за по 100лв. всеки + още един за 160лв.

Аз не оспорвам нарушенията - щом са ме снимали, вероятно съм превишил скоростта и съм виновен.

Проблемът обаче е, че нито един от всичките 5 електронни фиша не ми е бил връчен. По този начин съм изпуснал и срока за обжалване, и срока в който мога да заплатя 70% от стойността на глобите. Първите 4 фиша са от 2011г. и 2012г. А аз чак при подаване на данъчна декларация за 2013 разбирам за тях.

В НАП Сердика ми обясниха откъде да поискам копия от фишовете (на гърба на ЦУМ, не знам какво ведомство е там). Обаче всички те нямат и снимка на автомобила. Камерата е стационарна на ул. 202-ра.

Малка подробност е, че постоянният ми адрес по лична карта е в гр. София, а адресът на шофьорската ми книжка е в гр. Карлово. Но на адреса там също не е пристигало нищо и никой за връчване на фиш.

Има ли според вас възможност да се направи каквото и да било за да мога поне да ползвам 30% отстъпка от тези глоби?
Така излиза, че аз си получавам глобите с 2 години закъснение и няма как да знам кога съм извършил нарушение навреме...
madzhara
Нов потребител

Re: Невръчени електронни фишове - прехвърлени към НАП

Мнениеот kolegat » 10 Май 2014, 11:19

Обжалвай всички фишове. Има вероятност да паднат, тъй като не са ти били връчени надлежно и по този начин не си могъл да ползваш отстъпката. Да не говорим, че винаги може да бъдат отменени и на някакво друго основание, нищо, че камерата е стационарна.
kolegat
Потребител

Мнениеот madzhara » 10 Май 2014, 11:23

Благодаря за отговора.
Но тъй като не съм юрист не ми е много ясно - как мога да обжалвам нещо, което не ми е връчено?
Аз на практика, ако не подавах данъчна декларация и до ден днешен нямаше да знам, че имам фишове.
madzhara
Нов потребител

Мнениеот lawsl7 » 10 Май 2014, 13:56

Обърнете се към адвокат
lawsl7
Нов потребител

Мнениеот madzhara » 10 Май 2014, 14:09

Тъй като съм нов във форума - можете ли да ми препоръчате фирма или човек, който се занимава с такъв тип дела/обжалвания за да се консултирам с тях/него.
madzhara
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 10 Май 2014, 15:22

madzhara написа:Тъй като съм нов във форума - можете ли да ми препоръчате фирма или човек, който се занимава с такъв тип дела/обжалвания за да се консултирам с тях/него.

Вижте си личните съобщения.
kolegat
Потребител

Мнениеот goood » 14 Май 2014, 12:31

Моят случай е подобен.
Актовете са от стационарни камери, но не са ми връчени, нито в София, нито по постоянен адрес във В. Търново.
Също моля за контакт с адвокат, който се занимава с такива обжалвания.
Д.Радославов
goood
Нов потребител

Назад към Административно право