начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

КАТ - Неиздадено Наказателно Постановление

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ - Неиздадено Наказателно Постановление

Мнениеот athos » 12 Май 2014, 16:10

Здравейте,

Преди 4 месеца бях спрян от патрул на КАТ с 0.55 промила алкохол, в София. Беше ми съставен акт и ми бе отнето СУМПС.
В продължение на 4 месеца аз очаквам да получа Наказателно Постановление в КАТ в града по местожителство, но така и не го получавам, а днес ми бе заявено, че "по моя случай още не е работено".
В случая се чувствам силно ощетен, тъй като ми се отнема всякаква възможност да обжалвам всяко наказание, което е над 6 месеца.
Може ли някои да помогне с отговори на следните въпроси:
1. Какво ще се случи, ако след минаването на 6тия месец, все още няма издадено НП? Мога ли да си взема книжката и ако да - как?
2. Ако не мога да взема книжката си преди да е издадено НП, то какво да направя за да се обърне внимание на моя случай?

Благодаря предварително!
athos
Нов потребител

Re: КАТ - Неиздадено Наказателно Постановление

Мнениеот kolegat » 13 Май 2014, 16:26

athos написа:Здравейте,

Преди 4 месеца бях спрян от патрул на КАТ с 0.55 промила алкохол, в София. Беше ми съставен акт и ми бе отнето СУМПС.
В продължение на 4 месеца аз очаквам да получа Наказателно Постановление в КАТ в града по местожителство, но така и не го получавам, а днес ми бе заявено, че "по моя случай още не е работено".
В случая се чувствам силно ощетен, тъй като ми се отнема всякаква възможност да обжалвам всяко наказание, което е над 6 месеца.
Може ли някои да помогне с отговори на следните въпроси:
1. Какво ще се случи, ако след минаването на 6тия месец, все още няма издадено НП? Мога ли да си взема книжката и ако да - как?
2. Ако не мога да взема книжката си преди да е издадено НП, то какво да направя за да се обърне внимание на моя случай?

Благодаря предварително!

След като изтекат 6 месеца от отнемането на книжката, отиваш в КАТ и си я взимаш. Задължително трябва да ти я дадат.
kolegat
Потребител

Re: КАТ - Неиздадено Наказателно Постановление

Мнениеот athos » 18 Май 2014, 18:28

Благодаря!

Необходимо ли е да пиша молба или да представям някакви документи?
athos
Нов потребител

Назад към Административно право