начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

варианти за предоговаряне цена на зелено

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

варианти за предоговаряне цена на зелено

Мнениеот gench333 » 23 Юни 2009, 10:11

здравейте
купих си апартамент на зелено миналата година цената тогава на разсрочено плащане беше 720 евро/кв. Сега цената на разсрочено плащане е 530 евро/кв.В предварителния договор който съм сключил с фирмата строител е записано че трябва да си плащам вноските на всеки 4 месеца в продължение на 3 години.Апартамента трябва да е завършен 09.2010. До момента съм платил 4 вноски вече става година от как плащам а не е започнат моя блок и строителя не желае да предоговори цената.Има ли някакъв закон, при който ако цената на имота падне и строителството не е започнато да се предоговори предварителния договор. Благодаря.
gench333
Нов потребител

Re: варианти за предоговаряне цена на зелено

Мнениеот lexter » 23 Юни 2009, 12:40

Търговски закон:
Стопанска непоносимост

Чл. 307. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Съдът може по искане на една от страните да измени или да прекрати договора изцяло или отчасти, когато са настъпили такива обстоятелства, които страните не са могли и не са били длъжни да предвидят, и запазването на договора противоречи на справедливостта и добросъвестността.

това е лесната част, че в "закон" с буквички и думички пише нещо, което е подобно на вашия случай. На практика става по-сложно. По-добре ще да се консултирате с някой адвокат в този случай, той, на база договора, който сте подписали с фирмата, ще ви обясни какви са шансовете, за колко време и колко ще излезе.
Успех
lexter
Потребител

Мнениеот gench333 » 23 Юни 2009, 13:40

можете ли да ми препоръчате някой добър адвокат който се занимава с недвижими имоти. Благодаря
gench333
Нов потребител

Мнениеот vili » 25 Юни 2009, 23:31

Договорът за строителство по същество е договор за изработка. Съгл. чл.266 ал.2 ЗЗД, когато през време на изпълнението на договора цената на материалите или на труда бъде променена, съответно може да бъде променена и договорената цена. Ситуацията според мен е такава, защото в момента поне цената на труда е много по-ниска отколкото преди година. Необходимо е да се обърнете към адвокат, който се занимава с облигационно право. Предложението на колегата е също вариант, но в посочената от него хипотеза по-трудно според мен е обосноваването и доказването на иска.
vili
Потребител

Назад към Покупко-продажба