начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Действие на придобивната давност

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Действие на придобивната давност

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 14:54

portokal написа:Същото, каквото би било, ако симулативната сделка беше действителна - кое не ти хареса? Транслативно или конститутивно, според това какви права са предмет на сделките на сина с родителите и с третото лице.

Ами ако беше действителна симулативната сделка, щеше да има какво да се "транслира" или "конституира", а то няма какво... Затова - да живее проф.Венцислав Стоянов и фингираното правоприемство (ако наистина го е измислил, де)
8)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Окт 2011, 15:05

Венцислав Стоянов ми е чел лекции преди 15-тина години, но от тях помня (или поне съзнавам, че помня) само това, че имаше мустаци. 8)
Това за фикцията в тази тема си е моя идея, без да знам, че повтарям чужди идеи - ама ето, че добре съм се справила. Обикновено се справям добре. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 15:09

portokal написа:Венцислав Стоянов ми е чел лекции преди 15-тина години, но от тях помня (или поне съзнавам, че помня) само това, че имаше мустаци. 8)
Това за фикцията в тази тема си е моя идея, без да знам, че повтарям чужди идеи - ама ето, че добре съм се справила. Обикновено се справям добре. 8)

Вярно си има мустаци. :D Поне и по мое време имаше! :lol:

към гъдя!
Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.
А иначе ,че не си чел един отличен съвременен учен е твой пропуск. :twisted:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 15:13

REVOLUTION написа: Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.

:roll: ПОСТкласически вероятно са профилираните по право на индустриална собственост. А НЕОкласическите - по борба със софтуерно пиратство и кибер-престъпления :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 15:24

gudio написа:
REVOLUTION написа: Под класически имам предвид преподаватели/учени профилирани по вещно право.

:roll: ПОСТкласически вероятно са профилираните по право на индустриална собственост. А НЕОкласическите - по борба със софтуерно пиратство и кибер-престъпления :?:

Ха , ха , ха.Това бирнически хумор ли е? :lol: :lol:

Значение на думата класически

класическа, класическо, мн. класически, прил.
1. За постижения и произведения на науката, изкуството и литературата – който има общопризната непреходна стойност, служи за образец, за правило. Класически открития. Класически произведения на литературата. Класически балет. Класическа теория. Класическа форма.
2. Който е свързан с античната култура. Класически езици. Класическа архитектура.
3. Който е свързан с изучаване на античните езици. Класическа гимназия. Класическа паралелка.
4. Прен. Разг. Типичен, характерен, образцов. Класически пример за безотговорност.
5. Разг. Отличен, образцов. Класически обяд.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 15:46

gudio написа:
REVOLUTION написа:Така го нарича проф.Венцислав Стоянов в учебника си "Вещно право" стр.192.
Интересно че класическите автори по вещно право избягват да го причисляват при оригинерните придобивни основания , макар че или мълчат какво е или възприемат нов термин. :D

:shock: Я какъв класически автор съм пропуснал :?: :oops: Проф. Венцислав Стоянов ....

Нещо ми прозвуча като първото значение. Щото 4-тото е преносно и обикновено носи отрицателна оценка, както в примера, който е даден :mrgreen:
REVOLUTION написа:Ха , ха , ха.Това бирнически хумор ли е? :lol: :lol:

Значение на думата класически

класическа, класическо, мн. класически, прил.
1. За постижения и произведения на науката, изкуството и литературата – който има общопризната непреходна стойност, служи за образец, за правило. Класически открития. Класически произведения на литературата. Класически балет. Класическа теория. Класическа форма.
2. Който е свързан с античната култура. Класически езици. Класическа архитектура.
3. Който е свързан с изучаване на античните езици. Класическа гимназия. Класическа паралелка.
4. Прен. Разг. Типичен, характерен, образцов. Класически пример за безотговорност.
5. Разг. Отличен, образцов. Класически обяд.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 16:08

А за пореден път си се заблудил.Нищо де , простено да ти е... :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 16:13

REVOLUTION написа:А за пореден път си се заблудил.Нищо де , простено да ти е... :mrgreen:

Я, кажи сега, в светлината на класиците: отчуждаването за държавни нужди, конфискацията и т.н. оригинерни способи ли са или "фингирано правоприемство" :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Окт 2011, 16:31

Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 20 Окт 2011, 22:02

REVOLUTION написа:Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D

Туй по Закона за селата и градовете ли :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 21 Окт 2011, 07:41

gudio написа:
REVOLUTION написа:Е как какво, нали съм писал за отчуждаването за държавни нужди-твърдо оригинерен. :D

Туй по Закона за селата и градовете ли :?:

Тук признавам точка за теб , не съм го чел тоя закон. :!: :D
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Покупко-продажба