Здравейте, харесал съм апартамент от ЧСИ, за който съм решил да "играя", но имам питания за дадения случай няколко неясноти. Апартамента е както разбрах делбен (имало е дело и е даден на търг за да се продава). Единия от собствениците живее в апартамента и е като пазач в момента. Имам съмнения, че той има доста против продажбата на апартамента (което разбира се е нормално), понеже се опитва да осуетява по всякакъв начин и предполагам ще има проблеми с извеждането му от имота и въвода ми във владение на имота. ЧСИ ми говори, че нямало никакъв проблем и след търга ако съм победител му се връчва протокола от въвода и ако има съпротива се извежда принудително. Но чесно казано не разбирам как ще се постигне такова нещо, кой ще изведе човека живеещ там ? Какво става ако направи нещо с апартамента, като пример реши и запали апартамента, тогава какво се случва? Разбирам, че може да има някакво време загубено (според ЧСИ около 6 месеца се протакат от търга през обжалване до въвод), но дали има и др. проблеми пред който може да се изправи купувача на такъв тип имот ?
Благодаря предварително.
P.S. в темата могат да се включват и хора преминали през такъв тип придобиване на имоти и имат практически опит.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод
Мен също ме интересува, но никой не е писал. Проблем е, че трябва да тупнеш веднага 10% на масата, после разправии да си ги вземеш, колко време има за обжалване ако мине търга и се продаде имота? Мен също много ме блазни, но с неуредиците в БГ ме е страх, иначе цените са апетитни...
Някой купувал ли е имот/кола чрез ЧСИ?
Някой купувал ли е имот/кола чрез ЧСИ?
- byecoolio
- Нов потребител
Re: Покупка на имот чрез ЧСИ и начин на въвод
Аз си купих. Процедурата беше малко особена, четох старо ГПК, а участвах по новото, както и да е - не четете правилата публикувани в сайта на КЧСИ !!! По добре е да се чете ГПК или сайта на самото ЧСИ, те обикновенно са публикували новостите. При мен покупката беше с креди и с друго обезпечение, но за радост успях да се справя с банките в срок - плаща се в 7 дневен срок от обявяване за купувач на имота, или ако сте втори по ред, от поканата да заплатите предложената цена !
При мен наддавачи нямаше, само взискателя и дори длъжника си бяха пуснали предложение, като длъжника го беше оттеглил !?!? Срещу взискател общо взето е безмислено да се наддава /стъпката е 10 % - капарото/, те не дължат задатък и не губят нищо при неплащане на цената в законния срок ! При мен също беше делбен имот и взискателя беше посочил по - висока цена аз наддадох един път и той още един път и естествено спрях - нямаше смисъл, не плати в срок и обявиха мен за купувач - платих и още чакам доброволно да излезе бившата собственичка !!! Мога да направя и въвод, ама засега се правя на човек !!
При мен наддавачи нямаше, само взискателя и дори длъжника си бяха пуснали предложение, като длъжника го беше оттеглил !?!? Срещу взискател общо взето е безмислено да се наддава /стъпката е 10 % - капарото/, те не дължат задатък и не губят нищо при неплащане на цената в законния срок ! При мен също беше делбен имот и взискателя беше посочил по - висока цена аз наддадох един път и той още един път и естествено спрях - нямаше смисъл, не плати в срок и обявиха мен за купувач - платих и още чакам доброволно да излезе бившата собственичка !!! Мога да направя и въвод, ама засега се правя на човек !!
- exhatoh
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|