Здравейте,
Имам следният казус!
Закупих имот,като плащането по сделката бе извършено през сметката на брат ми,а не през моята!
Като купувач по нотариален акт съм упоменат аз!Не желаех да развалям срочният си депозит,и затова брат ми имайки сумата в наличност я преведе на продавача.
Искам да попитам,това че сумата не е преведена лично от мен създава ли проблем,и може ли да окаже влияние върху самата сделка,и да я направи недействителна?
Искам да съм наясно със всички възможни усложнения,които биха се създали....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем при покупка на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем при покупка на имот
kostastam2011 написа:Здравейте,
Имам следният казус!
Закупих имот,като плащането по сделката бе извършено през сметката на брат ми,а не през моята!
Като купувач по нотариален акт съм упоменат аз!Не желаех да развалям срочният си депозит,и затова брат ми имайки сумата в наличност я преведе на продавача.
Искам да попитам,това че сумата не е преведена лично от мен създава ли проблем,и може ли да окаже влияние върху самата сделка,и да я направи недействителна?
Искам да съм наясно със всички възможни усложнения,които биха се създали....
Няма никакъв проблем, че сумата е преведена от друга сметка, това не я прави недействителна.
- nk7702n
- Старши потребител
Трябваше ли да подписваме договор за заем,или за дарение предварително,за да бъде законно издържано плащането от сметката на брат ми!
Така или иначе ще върна парите обратно в рамките на 10 дни,и трябва да впиша основание за превода!
Така или иначе ще върна парите обратно в рамките на 10 дни,и трябва да впиша основание за превода!
- kostastam2011
- Нов потребител
kostastam2011 написа:Трябваше ли да подписваме договор за заем,или за дарение предварително,за да бъде законно издържано плащането от сметката на брат ми!
Ако си имате доверие, не би било необходимо да сключвате писмен договор, в противен случай той би следвало да се притеснява, че няма да му върнете парите.
- nk7702n
- Старши потребител
Има ли шанс при една данъчна проверка да се появи проблем!
Реално съм купил имот без да го платя,като върна парите ми е странно какво основание за превод да пиша в платежното,след като няма регламентиран с договор заем,или дарение!
Банката не я интересува,но предстои да подаваме данъчни декларации!
Реално съм купил имот без да го платя,като върна парите ми е странно какво основание за превод да пиша в платежното,след като няма регламентиран с договор заем,или дарение!
Банката не я интересува,но предстои да подаваме данъчни декларации!
- kostastam2011
- Нов потребител
А, според мен имате проблем( не само данъчен), но напоследък не ми се спори дори.
- Гост.
- Старши потребител
Моля ви да ми разясните за какъв проблем става въпрос!
- kostastam2011
- Нов потребител
Ако в предварителния договор е упоменато, че предмет на сделката е поземлен имот, в който има УПИ, може ли да бъде извършено прехвърлянето с нотариален акт или продажбата не е възможна според §6 от РП на ЗУТ, според който не са възможни сделки с дворищнорегулационни парцели, за които не са уредени регулационните сметки.
- gremlin
- Младши потребител
gremlin написа:Ако в предварителния договор е упоменато, че предмет на сделката е поземлен имот, в който има УПИ, може ли да бъде извършено прехвърлянето с нотариален акт или продажбата не е възможна според §6 от РП на ЗУТ, според който не са възможни сделки с дворищнорегулационни парцели, за които не са уредени регулационните сметки.
Тълкувателно решение от 28.03.2011г. по т.д.№3/2010г. ОСГК
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
gremlin написа:Ако в предварителния договор е упоменато, че предмет на сделката е поземлен имот, в който има УПИ, може ли да бъде извършено прехвърлянето с нотариален акт или продажбата не е възможна според §6 от РП на ЗУТ, според който не са възможни сделки с дворищнорегулационни парцели, за които не са уредени регулационните сметки.
Здравейте,
Това касае ли описаният от мен въпрос?
- kostastam2011
- Нов потребител
kostastam2011 написа:gremlin написа:Ако в предварителния договор е упоменато, че предмет на сделката е поземлен имот, в който има УПИ, може ли да бъде извършено прехвърлянето с нотариален акт или продажбата не е възможна според §6 от РП на ЗУТ, според който не са възможни сделки с дворищнорегулационни парцели, за които не са уредени регулационните сметки.
Здравейте,
Това касае ли описаният от мен въпрос?
Не, извинете. Прсто поставих и аз въпрос по темата и много благодаря за горния линк към тълкувателното дело на ВКС.
- gremlin
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|