начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Гонят майка ми от жилище на БДЖ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Гонят майка ми от жилище на БДЖ

Мнениеот georgi_amc » 29 Май 2012, 10:39

Здравейте.
Пиша тук с молба, ако може някой да ми помогне със съвет.
Проблемът е следния, майка ми живее в това жилище от 32 години.
Миналата година подаде документи за закупуването му, а тази година я съкратиха.
Не стига, че трети месец не са и привели последната заплата и обезщитения, но и получи предупреждение
да напусне апартамента.Когато отиде да провери какво става с документите, се оказа че станала уж грешка
и не били изпратени към София.Да не говорим и че станало забавяне, и я предупреждават не с 6 месеца напред , а с 4.Майка ми е вече на възраст, финансовото и състояние предполагам че като на болшинството от служителите на БДЖ т.е. отчайващо, и не вижда никакъв изход от ситуацията. Та въпросът ми е, към кого мога да се обърна за помощ, или къде да подадем оплакване.
Благодаря ви предварително.

Поздрави:
Георги
georgi_amc
Нов потребител

Re: Гонят майка ми от жилище на БДЖ

Мнениеот neutralen » 29 Май 2012, 19:36

Трябва да намерите много добър адвокат. Наемното правоотношение е възникнало по реда на Закона за наемните отношения, вече отменен. Въпреки това неговите разпоредби, се прилагат при прекратяване на такива наемни отношения, където съгл. чл.37 ал.1 от ЗНОотм. прекратяването става по общия ИСКОВ РЕД - със Съдебно решение, като опразване на жилището става след като на наемателя се предостави друго държавно жилище съобразно с наеманото- чл.38 ал.1 от ЗНОотм.. Тези дела могат да продължат години.
neutralen
Активен потребител

Re: Гонят майка ми от жилище на БДЖ

Мнениеот georgi_amc » 30 Май 2012, 09:38

Благодаря ви за отговора, явно това ще е вариянтът.

Поздрави.
georgi_amc
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба