- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мазето не отговаря на описаното в НА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
мазето не отговаря на описаното в НА
Преди около година купих апартамент, но не бързах да се настанявам, взех ключовете за апартамента, но за мазето, което е с апартамента не съм бързал да взема ключовете и да се запозная , кое е моето от всички мазета. Явно е било груба грешка, по-късно ми дадоха едно мазе, най малкото и с колона в него, което обаче не отговаря на описанието в нотариалния акт т.е. дали са ми друго мазе(очевидно най-лошото от всички, а апартамента ми е един от хубавите). Въпроса ми е, мога ли сега да поискам друго мазе, моето мазе по документи(нотариален акт)??? Какви са ми правата???
- men79
- Младши потребител
Re: Проблем с имот
Можете да си поискате мазето, като първо го намерите - според описанието в нот. акт, разберете кой го ползва и да се договорите да го освободи. Ако не стане доброволно - заедно с документите отивате при адвокат и спретвате едно дело по закона за собствеността. Бавно, но славно след съдебно решение във ваша полза, взимате изп. лист и заедно с едно по - злобно ЧСИ си взимате мазето. По съдебен ред можете да претендирате и парично обезщетение от владеещия мазето ви несобственик, както и разноските по делото.
- kalisto
- Младши потребител
"Спретвате си едно дело.....".
Да, стига да си намерите адвокат, който си разбира от работата. Ние от началото на годината се опитваме да си вземем мазето, но уви - все на откази от съдебната система попадаме.
Да, стига да си намерите адвокат, който си разбира от работата. Ние от началото на годината се опитваме да си вземем мазето, но уви - все на откази от съдебната система попадаме.
- mp3mp74
- Нов потребител
mp3mp74 написа:"Спретвате си едно дело.....".
Драги mp3mp74, от началото на годината са минали няма и пълни 4 работни месеца на съда. Адвокатът, колкото и да е велик, не може да пребори технологичното време за завеждане на иск. Вие да не мислите, че един въпрос за правото на собственост може да се реши току-тъй. Въоръжете се с търпение, с нашия съд ще минат години.
- kalisto
- Младши потребител
Проблема е, че не мога да определя, кое е точно моето мазе, защото нямам план на сградата, но пък категорично знам, че са ми дали друго по-малко мазе , което не отговаря на данните от нотариалния акт.
- men79
- Младши потребител
Вземете си копие от плана на сградата от общината, и си намерете мазето. Оттам насетне - преговори, съд, и така нататък.
-
vdggbg - Активен потребител
Re: мазето не отговаря на описаното в НА
Много добра идея
- men79
- Младши потребител
men79 написа:Проблема е, че не мога да определя, кое е точно моето мазе, защото нямам план на сградата, но пък категорично знам, че са ми дали друго по-малко мазе , което не отговаря на данните от нотариалния акт.
Е, явно аз съм по-лека ситуация - напълно ми е ясно кое ми е мазето по НА, но там се е нанесъл от години съсед, а неговото мазе друг съсед го ползва (мисля, че като използва и своето). И точно тези две мазета единствено нямат надписани номера на апартаментите, към които принадлежат. Ах, какво съвпадение!
Във входа сме нови, а старите се защитават един друг.
Подавахме жалба до Прокуратурата, но я отхвърлиха с мотива, че не е на лице престъпление. Адвокатът ни заведе дело за издаване на изпълнителен лист, но и тази молба беше отхвърлена от съдията, защото НА не ни давал право да изгоним съседа то нашето си мазе.
- mp3mp74
- Нов потребител
mp3mp74 написа:men79 написа:
Подавахме жалба до Прокуратурата, но я отхвърлиха с мотива, че не е на лице престъпление. Адвокатът ни заведе дело за издаване на изпълнителен лист, но и тази молба беше отхвърлена от съдията, защото НА не ни давал право да изгоним съседа то нашето си мазе.
Не стига, че съдебната система като цяло е тромава, но и нашият адвокат - макар и личен познат - ни мотае със със сроковете, ако може би отлагал до безкрайност. А аз просто си искам мазето!
Поредният безсмислен опит за сезиране на Прокуратурата с един чисто гражданско - правен спор! Вземете си всички книжа, с които разполагате, и отидете при адвокат, който да Ви заведе гражданско дело.
- nk7702n
- Старши потребител
ГОЛЕМИЯТ въпрос е защо и в НА на съседа е написан неговия номер на мазе, но са описани моите съседи по мазе? Един от адвокатите, с които говорихме, заведе дело, но резултатът за нас е нулев, а за него - един хонорар.
- mp3mp74
- Нов потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|