начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съсобственик на продаден имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственик на продаден имот

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 09:55

Аз съм съсобственик на продаден при "публична" продан ипотекиран имот, но не съм уведомена за провеждането на тази продан! Какви са правата ми? Благодаря!
yorstomak
Младши потребител

Re: Съсобственик на продаден имот

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 11:20

Собственици калабалък, вие точно какъв собственик сте на този имот и каква сте в изпълнителното дело?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 12:33

Съпругът ми, чрез неговата фирма, ипотекира жилището, което е негова собственост.Аз живея в това жилище. Той е извън страната, но нито той, нито аз сме получили известие за провеждане на търг за публична продан и вчера от съседи разбрах, че имотът е продаден- това е!
yorstomak
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 12:39

Дружеството е длъжник, имотът е ипотекиран в полза на дружеството от съпругът ви, който е собственик. Съобщението за описа е било изпратено на адреса на дружеството и се счита за връчено, търсили са съпругът ви на неговия адрес, залепили са призовката и са я скъсали. Вероятно и вие сте се крили, за по сигурно, и жилището е продадено. Вие не може да обжалвате, защото не сте собственик.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 12:46

Не съм се крила, защото нямам полза от това. Съпругът ми живее извън България от 12 години, аз и синът ни живеем в това жилище и , ако знаех за този търг, щях да платя, за да не се стига до тук.
yorstomak
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Ное 2014, 13:04

След като съпругът ви живее от 12 години в чужбина е редно да се видят договорите с банката и то с огромна скорост. Ако тиквениците са извадили изп. лист по 417 ГПК срещу него, като физическо лице, собственик на имота, ИЛ би могъл да се обезсили, а със сигурност това ще стане, ако съпругът ви си е променил регистрацията. Правете се, че не знаете за случилото се и потърсете някой кадърен адвокат. Ако спечелите ще ви купя обратния изпълнителен лист на добра цена.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот yorstomak » 08 Ное 2014, 13:21

Благодаря! Дано да е така, както предполагате! Ще пиша как са се развили нещата! Приятен следобед!
yorstomak
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба