начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как се участва в общински търг?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се участва в общински търг?

Мнениеот dimitrova_k » 18 Дек 2014, 13:58

Здравейте! Бих искала да купя парцел в едно село. Мястото е общинско и за да го купя, трябва да участвам в търг. Преди да участвам в този търг, трябвало да пусна молба за определяне на цена на парцела и т.н. Не съм запозната с тези общински търгове, ще се радвам някой да ми обясни как стоят нещата.
Имам следните въпроси:
1. Ако спечеля търга, от общината дават ли нотариален акт?
2. Има ли в общината фиктивни купувачи, за да наддават?
3. Например ако цената на мястото е 5000 лв и след това стъпката на наддаване е 500 лв, задължително ли се наддава само с толкова? Притеснява ме факта, че може другия фиктивен купувач да каже направо някаква по-голяма сума и да не мога да се откажа, тъй като четох някъде, че трябва поне една стъпка да направя и ако след това човекът наддаде, мога да се откажа и да ми върнат депозита.
4. За този търг трябва ли да имам юрист или сама мога да се оправя?
Благодаря ви предварително на тези, които ще ми отговорят
dimitrova_k
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба