начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

покупка на имот от ЧСИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на имот от ЧСИ

Мнениеот Gergana_kn » 16 Дек 2013, 20:31

Здравейте,
участвах в търг за покупка на къща чрез съдия изпълнител, и го спечелих. Внесох парите в срок.
Платих си таксата за издаване на постановление за възлагане.
Бяха уведомени всички страни, както банката така и собственичката на имота.
Тя обаче пусна жалба че не е съгласна с продана тъй като банката са я "излъгали"
Сега в този случай аз редно ли е да напиша възражения относно жалбата?
И по принцип в такива случай има ли шанс постановлението ми за възлагане да бъде отменено от съда ?

Благодаря предварително !

Лека вечер !
Gergana_kn
Нов потребител

Re: покупка на имот от ЧСИ

Мнениеот ivanov_p » 16 Дек 2013, 20:41

Лично аз бих си траял, но след като се консултирам с ЧСИ-то.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Gergana_kn » 16 Дек 2013, 21:16

Благодаря за отговора !
По принцип някой друг не е ли бил в такава ситуация ?
Gergana_kn
Нов потребител

Мнениеот papi59 » 18 Дек 2014, 19:26

Участвах в публична продан, обявена от частен съдебен изпълнител /ЧСИ/. След провелите се устни предложения, бях определен за купувач. Внесох в срок дължимата сума. Внесох и сумите, посочени в изготвена от ЧСИ сметка, по т.22 и т.23 от Тарифа за таксите и разноските към закона за ЧСИ, както и 400 лева „прости такси”, които не можах да намеря в тарифата. Внесох в общината такса за придобиване на имот (2.5%), както и в Агенцията по вписванията /АВ/ такса за вписване на постановлението за възлагане на недвижим имот /ПВНИ/ (0,1%).
Имам следните въпроси:
1. В какъв срок ЧСИ трябва да изготви ПВНИ и да запознае страните по изпънителното дело с него и какъв е техният срок за обжалване?
2. След като ПВНИ е влязло в сила, в какви срокове и кой трябва да го внесе в АВ за вписване?
3. След като ПВНИ е вписано в АВ, в какъв срок трябва да се направи въвод във владеене?
4. Като купувач, дължа ли други такси (например към Агенция по геодезия, картография и кадастър за изготвяне на скица на УПИ и изготвяне на схема на самостоятелен обект в сграда, както и към АВ за заличаване на ипотека и вдигане на възбрана)?
Предварително благодаря на всеки, който сподели мнението си по тези въпроси!
papi59
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба