начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Продажба на недвижим имот само от съсобственик?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на недвижим имот само от съсобственик?

Мнениеот vasilnew1 » 05 Апр 2017, 23:35

Възможно ли е имот чиято собственост е поделена между наследници да бъде продаден само от един от съсобствениците и при какви условия?

Бях информиран, че имот идеална част от който придобивам по наследство е продаден от един от съсобствениците на търговско дружество. Имотът представлява земеделска земя и към 2017 г. се поделя между 5 наследника. Един от наследниците продава имота пред нотариус на търговско дружество без да уведоми всички наследници (съсобственици) или поне само мен, а след изповядване на сделката дава пари на част от другите собственици притежаващи части от имота. Аз като съсобственик не съм потърсен да продам моя дял на купувача с лична карта и положен подпис в договора за покупко продажба? Възможно ли законодателството да допуска такава възможност или нотариуса не е направил необходимото за да събере всички документи за собственост и да се увери, че сделката е законосъобразна? Или единствения продавач на имота е продал само неговата, част от имота предвид, че при договора за покупко-продажба не са се разписали останалите съсобственици? Как мога да разбера дали моя дял по наследство е продаден и ако е така какви са законовите основания?
vasilnew1
Нов потребител

Re: Продажба на недвижим имот само от съсобственик?

Мнениеот ivanov_p » 06 Апр 2017, 09:18

Отивате в местната служба по вписванията и искате разпечатка по партида на имота или ЕГН на продавача, съответно ЕИК на търговското дружество. След като я вземете виждате коя е сделката и искате да ви дадат препис от нот.акт, по който носите на адвокат с удостоверенията за наследници и други документи.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба