имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
с констативен нот. акт по давност не става
ВЪПРОС?
-имали срок за подаване на такъв иск
-имали смисъл да подавам иск по чл.19 ал.3 от ЗЗД
-кои щеса страните по делото -стария или новия собственик
МОЛЯ ПОМОЩ
- Дата и час: 22 Ное 2024, 21:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
иск по чл 19 ал3 от ЗЗД.обявяване за окончателен
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: иск по чл 19 ал3 от ЗЗД.обявяване за окончателен
-имали срок за подаване на такъв иск ДА
-имали смисъл да подавам иск по чл.19 ал.3 от ЗЗД Вече не
-кои ще са страните по делото -стария или новия собственик
Първите два отговора обуславят отказа да се дава и на третия такъв....
- Гост.
- Старши потребител
При наличието на определени предпоставки, можете да предявите един друг иск, не по чл.19 ал.3 от ЗЗД. Но дали е така, може да ви отговори само адвокатът, който се е запознал подробно с обстоятелствата.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
хипотеза
Иск по 19ззд,но продавача отрича приложения ПД да произхожда от него(СПчЕ го подвърждава)...Но,по обективни причини не представя ПД...
Това ,че ПД е вид облигация...означавали,че може да има n-броя ПД?...
Иск по 19ззд,но продавача отрича приложения ПД да произхожда от него(СПчЕ го подвърждава)...Но,по обективни причини не представя ПД...
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Всичко може, ама много време е минало от сключването на тоя ПД.
- nk7702n
- Старши потребител
nasso_5 написа:хипотеза
Чета "облигация".... и се сетих, как преди време Василев ме нася( и беше прав, де) за тази дума, та нека е облигационно отношение.
Може да обещавате в писмен вид на колкото хора искате един и същ имот, но пък и това обещание, както по-горе уточнихме, все влече едни облигационни санкции, а филмът рано или късно има край.
С лихвите.
п.п. СПчЕ- психиатрична или почеркова, че с тези абревиатури не разбрах смисъла на изложението.
- Гост.
- Старши потребител
...почеркова...приемаме,че ПД е оспорен ...Ако се приеме отричателно заключение и продавача не предостави ПД по някакви причини...?...положението висящо ли е?
Филма има начало и край...Ако не се казва"Секса и града ":))
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
nasso_5 написа:...почеркова...приемаме,че ПД е оспорен ...Ако се приеме отричателно заключение и продавача не предостави ПД по някакви причини...?...положението висящо ли е?
Позачудих се на новия термин, но разбрах същината на въпроса.
Ако сте колега, няма никакъв проблем да си отговорите сам.
Ако ли пък не, понеже сте в процес, изчакайте решението по този иск.
Там, от мотивната част на съдебния акт ще разберете аргументите на съда защо приема, че няма възникнало между страните правоотношение, което да е основание за търсената защита. След което ще следва диспозитивната част -
Мотивиран от горното, съдът
РЕШИ
ОТХВЪРЛЯ предявения иск .....
-
Melly - Старши потребител
peytar написа:имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
ВЪПРОС?
МОЛЯ ПОМОЩ
Съжалявам , но може да пиете една студена вода.Нищо не може да се направи във вашия случай по съдебен ред.Чакали сте прекалено дълго.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:peytar написа:имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
ВЪПРОС?
МОЛЯ ПОМОЩ
Съжалявам , но може да пиете една студена вода.Нищо не може да се направи във вашия случай по съдебен ред.Чакали сте прекалено дълго.
+1, Още повече, че въпросът е поставен в далечната 2008.
-
Melly - Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|