начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

иск по чл 19 ал3 от ЗЗД.обявяване за окончателен

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по чл 19 ал3 от ЗЗД.обявяване за окончателен

Мнениеот peytar » 23 Дек 2008, 13:33

имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
с констативен нот. акт по давност не става
ВЪПРОС?
-имали срок за подаване на такъв иск
-имали смисъл да подавам иск по чл.19 ал.3 от ЗЗД
-кои щеса страните по делото -стария или новия собственик

МОЛЯ ПОМОЩ :oops:
peytar
Нов потребител

Re: иск по чл 19 ал3 от ЗЗД.обявяване за окончателен

Мнениеот Гост. » 23 Дек 2008, 13:53

-имали срок за подаване на такъв иск ДА
-имали смисъл да подавам иск по чл.19 ал.3 от ЗЗД Вече не
-кои ще са страните по делото -стария или новия собственик

Първите два отговора обуславят отказа да се дава и на третия такъв....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 24 Дек 2008, 11:47

При наличието на определени предпоставки, можете да предявите един друг иск, не по чл.19 ал.3 от ЗЗД. Но дали е така, може да ви отговори само адвокатът, който се е запознал подробно с обстоятелствата.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 04 Фев 2012, 00:22

хипотеза
Иск по 19ззд,но продавача отрича приложения ПД да произхожда от него(СПчЕ го подвърждава)...Но,по обективни причини не представя ПД...
Това ,че ПД е вид облигация...означавали,че може да има n-броя ПД?...
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Фев 2012, 01:14

Всичко може, ама много време е минало от сключването на тоя ПД.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Фев 2012, 01:24

nasso_5 написа:хипотеза
Иск по 19ззд,но продавача отрича приложения ПД да произхожда от него(СПчЕ го подвърждава)...Но,по обективни причини не представя ПД...
Това ,че ПД е вид облигация...означавали,че може да има n-броя ПД?...

Чета "облигация".... и се сетих, как преди време Василев ме нася( и беше прав, де) за тази дума, та нека е облигационно отношение.
Може да обещавате в писмен вид на колкото хора искате един и същ имот, но пък и това обещание, както по-горе уточнихме, все влече едни облигационни санкции, а филмът рано или късно има край.
С лихвите.

п.п. СПчЕ- психиатрична или почеркова, че с тези абревиатури не разбрах смисъла на изложението.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nasso_5 » 04 Фев 2012, 01:50

...почеркова...приемаме,че ПД е оспорен ...Ако се приеме отричателно заключение и продавача не предостави ПД по някакви причини...?...положението висящо ли е?
Филма има начало и край...Ако не се казва"Секса и града ":))
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2012, 15:30

nasso_5 написа:...почеркова...приемаме,че ПД е оспорен ...Ако се приеме отричателно :roll: заключение и продавача не предостави ПД по някакви причини...?...положението висящо ли е?
Филма има начало и край...Ако не се казва"Секса и града ":))

Позачудих се на новия термин, но разбрах същината на въпроса.
Ако сте колега, няма никакъв проблем да си отговорите сам.
Ако ли пък не, понеже сте в процес, изчакайте решението по този иск.
Там, от мотивната част на съдебния акт ще разберете аргументите на съда защо приема, че няма възникнало между страните правоотношение, което да е основание за търсената защита. След което ще следва диспозитивната част -

Мотивиран от горното, съдът

РЕШИ
ОТХВЪРЛЯ предявения иск .....
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Фев 2012, 15:53

peytar написа:имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
ВЪПРОС?

Съжалявам , но може да пиете една студена вода.Нищо не може да се направи във вашия случай по съдебен ред.Чакали сте прекалено дълго.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Фев 2012, 16:44

REVOLUTION написа:
peytar написа:имам предварителен договор от 1994г. в който е посочено, че съм платил имота и са вписани приблизителни граници на имота. продавача не ми го прехвърли нотариално. При продажба на съседният имот в нотарялният акт вписват и моето място и се прехвъля на лицето Х. с Х се разбрахме, че ще сими прехвърли моята част тъй като не я е платил и е знаел, че е моя но все още не ми я е прехвърлил вече 10г. сега вече продавача с който сключих прид. договор почина, но синът му знае, че Х трябва да си ми прехвърли имота и ще стане свидетел в съда.
ВЪПРОС?

Съжалявам , но може да пиете една студена вода.Нищо не може да се направи във вашия случай по съдебен ред.Чакали сте прекалено дълго.

+1, Още повече, че въпросът е поставен в далечната 2008. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба