начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Предварителен договор за покупко продажба!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предварителен договор за покупко продажба!

Мнениеот mirom » 03 Юли 2009, 16:03

Здравейте,
миналата година приятелка на майка ми почина.Жената беше възрастна , нямаше никакви наследници, сина й почина преди нея, както и мъжа й, нямаше сестри братя, родители.Имаше само някакви първи братовчеди, които се появяваха от време на време .Тя никога не ги е харесвала.Жената е направила предварителен договор за покупко - продажба на апартамента си на ул.Лайош Кошут"30,ет.1, за да не я наследят братовчедите.
След смъртта й се появява някакъв чичо, който не я виждал от 30-40 години на 100 години е бил- живеел в някаква махала в Балкана.
Въпроса ми е:Жената е поръчала на майка ми ,да не отиде този апартамент в ръцете на роднини, които не са я погледнали до последно, още повече непознати от 30г. роднини.Предварителният договор е в майка ми,как да намерим човека , който да си получи апартамента, за да изпълним волята на жената.
По късно ще го напиша за да стане ясно ,че единственото желание на майка ми е да изпълни желанието на приятелката си.
mirom
Нов потребител

Re: Предварителен договор за покупко продажба!

Мнениеот Гост. » 05 Юли 2009, 20:42

Данните на купувача следва да са отразени в ПД. Ако го намерите, ако той все още има желание за тази покупко- продажба, ако .. ако... да си предяви иск по чл. 19 от ЗЗД срещу наследниците на починалата.
Обаче, не разбирам какъв ще е толкова резултата от тази правна гимнастика. Парите по покупко- продажбата отново ще отидат в наследниците на обещателката...
Гост.
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба