начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Прехвърляне на апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на апартамент

Мнениеот hektoros » 27 Юли 2009, 19:18

Здр
проблема е следният

Майката на приятелката ми иска да й прехвърли апартамент
Извадихме скица от кадастъра Бургас, платихме данъците, извадихме данъчна оценка - 43 000 лв

И като отишла до адвокат той й аказал че още към 1000 лева да приготви за прехвърлянето

Та възможно ли е това ?
Знам че има такса 0.05% от данъчната оценка - което е 215 лева
Знам че има и такса за нотариус и хонорар на адвоката

Нещо друго има ли което да се плаща, тъй като 800 лева ми се виждат изключително много за такса за нотариус и хонорар на адвоката

Благодаря ви

пп Ако има нещо неясно питайте
hektoros
Нов потребител

Re: Прехвърляне на апартамент

Мнениеот laridii » 27 Юли 2009, 19:30

Вие какво разбирате под прехвърли - покупко-продажба или дарение?
1000 лв. не е много, даже ако в тях се вмести и хонорара на адвоката и нотариалните такси е нормално.
За нотариалните такси хвърлете поглед ето тук:
http://www.mirela.bg/index.php?p=usefully_view&id=1135 ще установите, че леко се разминават с вашите представи.
laridii
Потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2009, 19:31

Вместо тук да питате, отидете при Нотариус (избран на случаен приницип) и го попитайте в какъв размер ще бъдат таксите при мат. интерес - посочената Данъчна оценка. При сделка Ви се издава документ за платените от вас средства.
Над тази стойност е хонорарът на колегата.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот hektoros » 27 Юли 2009, 22:52

Да под прехвърляне имах предвид дарение

Големи кожудери тия адвокати и нотариуси , за 5 мин работа искат куп пари.

Еми надявах се да минем с 500 лв /вкл държавна такса, нотариус, адвокат/ , ама май няма да я бъде тая
hektoros
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2009, 23:03

hektoros написа:Здр
проблема е следният

Майката на приятелката ми иска да й прехвърли апартамент
Извадихме скица от кадастъра Бургас, платихме данъците, извадихме данъчна оценка - 43 000 лв

И като отишла до адвокат той й аказал че още към 1000 лева да приготви за прехвърлянето

Та възможно ли е това ?
Знам че има такса 0.05% от данъчната оценка - което е 215 лева
Знам че има и такса за нотариус и хонорар на адвоката

Нещо друго има ли което да се плаща, тъй като 800 лева ми се виждат изключително много за такса за нотариус и хонорар на адвоката

Благодаря ви

пп Ако има нещо неясно питайте

Кожодери! Нали? От кога го повтарям и едва сега намирам съмишленик. :lol:
Сега- много неща не са ви ясни, та и за това се чудите защо ли следва да платите толкова. Ми, то да станеш горд собственик на недвижимост у нас/ няма да ви казвам за цените навън, че ще се откажете ако ли да нямате намерение да купувате навън имот/ е равнозначно на закупуване, да кажа, на пакетче семки- тиквени.
Това, човека, кога ще разбере, че нещото, което не е материализирано струва пари- идея нямам. Вероятно, когато се оплескат нещата и са склонни да платят мило и драго да си оправят бакиите- тогава идва и разсъдъка. Никой не ви принуждава да плащате на адвокат. Уви нотариуса няма как да избегнете.

А, да се върна на таксите- ми к-во ви дава общината, че ще и плащате % от данъчната оценка? М? После ще ви иска още парици.
Какво ви дава АВ- СВ, че и на тези кожодери- представители на държавата се следва 0.1% от материалния интерес?
И този нотариус- нищо работа, ама заради подписът му- пак пари.

п.п. И на мен ми се струва изключително неосъзнато твърдението ви..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 28 Юли 2009, 13:52

hektoros написа:Големи кожудери тия адвокати и нотариуси, за 5 мин работа искат куп пари.

Зад тези 5 мин работа стои доста повече време друг тип работа /като например учене, четене, опит и т.н./.
За да го разберете ще Ви дам следния пример:
Таксиджията Ви взема 50 ст. на 1 км пробег, при положение, че изгореното гориво е за около 10 ст. - защо ли правят така гадните кожУдери? - защото тоя 1 км не е само бензин - имаме амортизация на всяка една част на автомобила!!!
... та помислете над това ... /не че при адвоката има амортизация - просто инвестицията там е предварителна .../
... хайде със здраве :)
inspectora
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба