начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ок

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ок

Мнениеот bonboni » 07 Окт 2009, 12:48

Благодаря на всички отзовали се. Адвоката си свърши перфектно работата и опасения за мен не съществуват.
Последна промяна bonboni на 22 Ное 2009, 21:54, променена общо 3 пъти
bonboni
Нов потребител

Re: Опитват се да ми отнемат имота- МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

Мнениеот Melly » 07 Окт 2009, 14:45

bonboni написа:Здравейте на всички във форума. Бих желалала да се обърна с зов за помощ към всички участници. Моля ПОМОГНЕТЕ! Ето моя казус:
Наскоро закупих имот- апартамент от лицето X. Редповна и чиста сделка от несемейно лице, изрядни документи, липсват тежести и др. По-рано, лицето X е закупило същото това жилище от лицето Y - лична собственост, придобита преди брака с лицето Z, използвано като семейно жилище. При тази сделка лицето Z дава съгласие за продажба съгласно действащия тогава СК (чл.23 от СК 1985г.). Отново редовна сделка, липсват тежести, изрядни документи и др.
Сега разбирам, че лицето Y и Z са в развод. Лицето Z изказва претенции, че продажбата от лицето Y на лицето X е симулативна като изтъква, че лицата Y и Z са били в лични отношения по времето, когато е сключена сделката за покупко-продажба.
Бих искала да получа съвет:
1. Може ли лицето Z да иска отмяна на покупко-продажбата по някакъв начин, когато има наличие на съгласие по чл.23 от СК (1985г.)?
2. Ако това е възможно - по кой нормативен документ и има ли давност подобен иск?
3. Как аз като добросъвестен купувач мога да защитя правата и имота си?

За тази покупка ли става въпрос? :arrow: viewtopic.php?f=22&t=35231&p=316961#p316961
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Опитват се да ми отнемат имота- МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

Мнениеот bonboni » 07 Окт 2009, 15:14

Melly написа: За тази покупка ли става въпрос? :arrow: viewtopic.php?f=22&t=35231&p=316961#p316961

Не става въпрос за покупката от посочения линк. За сделката от линка имах съмнения и се отказах. В случая дори ще я изтрия, за да не е предпоставка за заблуда.
bonboni
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба