начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Продажба на автомобил на починал инвалид

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на автомобил на починал инвалид

Мнениеот ivan_ti » 13 Юли 2012, 19:15

Здравейте,

Изправен съм пред следния казус и моля за съвет.
Преди доста време около 10 години купихме автомобил на името на майка ми, тъй като е инвалид. Тя почина в края на март и сега искам да продам автомобила на 3-то лице. Имам няколко въпроса относто това:
1.Колата е с един талон(стария хартиен) и няма малък и голям талон, това проблем ли ще бъде ?
2.Колата е със старозагорска регистрация, а аз съм софийски жител. Трябва ли преди да продам колата, аз да я регистрирам в кат за да е със софийски номер ?
3.Тъй като е на инвалид колата е без данък. Може ли решението от ТЕЛК да замести бележката от общината за платен данък, тъй като той удостоверява, че за колата не се дължи данък ?
4.Удостоверение за наследници, в което съм единствен наследник доказва ли собствеността ми върху автомобила и трябва ли да я регистирам в кат софия на мое име преди да я продам на 3-то лице ?

Документите, които съм подготвил са:
1.Талон на колата.
2.Смъртен акт
3.Удостоверение за наследници
4.ГО
5.Прегледн на автомобила
6.Лична карта

Това дали ще ми е достътъчно за прехвърлянето и необходими ли са ми други документи ?

Благодаря ви предварително за съдействието.
ivan_ti
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба