начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Съвет за процедура по прехвърляне на жилище.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет за процедура по прехвърляне на жилище.

Мнениеот problemi_1 » 19 Юни 2014, 12:41

Здравейте !
Моля за съвет и консултация по следния случай. Живея в апартамент със семеиството си и майка ми. Имам брат който живее в друго населено място. Какво трябва да се направи за прехвърлянето на жилището на мое име при положение че майками ще остане да живее в него заедно със семеиството ми. От проведените разговори със брат ми ,същия иска нереално висока цена 15 000 лв. при данъчна оценка 12 000 лв. Притежавам 1/6 част законно наследена от починалия ми баща. Изкам да знам какво ще се случи ако откажа да заплатя тази цена, иимам ли някакви законни права и ако имам какви са. Могът ли да ме принудят да освободя жилището.
Какви са правата ми ако брат ми притежава целия дял на майка ми , и в другия случай двамата с брат ми притежаваме равни дялове.
Благодаря предварително.
problemi_1
Нов потребител

Re: Съвет за процедура по прехвърляне на жилище.

Мнениеот kdkrastev1234 » 19 Юни 2014, 21:05

Ако не се разберете доброволно някой да изкупи дяловете на другите, единственото решение за ликвидиране на съсобствеността е производството по съдебна делба. То приключва с продажба на апартамента, като си разделяте парите, съобразно дяловете.
В сегашното състояние не могат да ви изгонят от жилището, но могат да ви искат наем, за ползването на чуждите дялове от него.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Покупко-продажба