Здравейте,
Моля да ме информирате относно следното:
предстои ни закупуване на апартамент( на мен и годеницата ми, с която нямаме сключен брак все още).
И двамата ще финансираме апартамента по равно, като сумата от нейна страна ще бъде в кеш, а при мен едната част ще бъде банков кредит. Естествено желаем в нот. акт и двамата да бъдем собственици с по 50 % дялове.
От банката ме информираха, че за да бъдем и двамата собственици, трябва и двамата да подпишем договора за кредит и в случай на неспособност от моя страна да си плащам вноските, те ще изискват плащане от нея. Не желая да се стига до подобно нещо, защото от нейна страна финансирането ще бъде направено и не мога да си представя че трябва да се обвърже и тя с кредита.
От банката ме посъветваха, че е възможен вариант при който покупката на апартамента да се извърши на мое име, а после документално да разделим собствеността на 2.
Моля за съвет, какво е възможно да се направи.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка с ипотечен кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка с ипотечен кредит
Възможно е всичко, на което банката се съгласи.
Не е длъжна обаче да се съгласява - в неин интерес е да има както ипотека върху целия имот, така и двама длъжници вместо един.
Това с покупката на твое име и разделянето означава, че може и само ти да си длъжник, но след "разделянето" ипотеката пак ще остане върху целия имот, тоест нямате твърде много файда от този вариант.
Не е длъжна обаче да се съгласява - в неин интерес е да има както ипотека върху целия имот, така и двама длъжници вместо един.
Това с покупката на твое име и разделянето означава, че може и само ти да си длъжник, но след "разделянето" ипотеката пак ще остане върху целия имот, тоест нямате твърде много файда от този вариант.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|