- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на имот с наложена възбрана
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на имот с наложена възбрана
Решихме да си купим къща, докато се подготвят документите и нотариуса да даде час , адвокат вписва искова молба на идеалната част на единия наследник. Сумата която иска е повече от частта падаща се на конкретния наследник,но по малка от продажната цена. Останалите наследници са съгласни да внесем парите по сметка на ДСИ и да се вдигне възбраната. Ние нямаме подписан предварителен договор. Интересуваме как мога да съм сигурна , че ако внеса парите , след това продавачите ще ми продадат имота? Идеята ни е дали може да внесем парите сутринта преди изповядване и адвокатката да подаде молба за заличаване към държавен съдия изпълнител. Само да уточня това е частично погасяване на дълга. Наследника дължи още пари по дело за издръжка, но сумата надвишава неговата идеална част.
Последна промяна big_67 на 07 Юни 2016, 07:27, променена общо 1 път
- big_67
- Младши потребител
Re: Покупка на имот с наложена възбрана
Каква е точно тази искова молба.
Прави се скачена уговорка - дават Ви молбата, Вие я държите, сделката минава, молбата се внася.
Не , не - първо се изличава вписването на всичко - до кокал и тогава пари. Грешно тръгнах и аз. Първо всичко се изличава и тогава сделка.
Прави се скачена уговорка - дават Ви молбата, Вие я държите, сделката минава, молбата се внася.
Не , не - първо се изличава вписването на всичко - до кокал и тогава пари. Грешно тръгнах и аз. Първо всичко се изличава и тогава сделка.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Това не е въпрос за този форум, а към такъв за решаване на шаради и загадки.
Аз бих заложил на отговор, че адвокатът, вписал молбата е всъщност адвокат на бившата съпруга на един от наследниците, а "исковата молба" е всъщност молба за възбрана на идеалните части отправена до ДСИ, при който е делото за издръжка. Горе долу това връзва поднесените факти, а ако не го прави питащият/тата да седне да си прочете поста и да го напише отново.
Аз бих заложил на отговор, че адвокатът, вписал молбата е всъщност адвокат на бившата съпруга на един от наследниците, а "исковата молба" е всъщност молба за възбрана на идеалните части отправена до ДСИ, при който е делото за издръжка. Горе долу това връзва поднесените факти, а ако не го прави питащият/тата да седне да си прочете поста и да го напише отново.
- ivanov_p
- Активен потребител
big_67 написа:Идеята ни е дали може да внесем парите сутринта преди изповядване и адвокатката да подаде молба за заличаване към държавен съдия изпълнител.
Чисто технологично няма начин да се вдигне възбраната за толкова кратко време, дори да имате съгласието на взискателя. Колегата трябва да е наясно с този факт!
Не бързайте с покупката! Плащане на каквито и да е суми не препоръчвам без да сте огледали проблема, който е многопластов и многостранен.
Решение има!
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|