начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отнето владение на сила

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнето владение на сила

Мнениеот sotkanin » 03 Мар 2017, 12:37

Здравейте,
Аз и майка ми бяхме собственици на къща. Продадохме я преди 3 месеца на лицето Филип, чрез договор за покупко-продажба , чрез който той влиза в собственост и владение на имота един месец след договора за покупко-продажба. Този едномесечен срок фигурира и в договора и ни е предоставен за да може да си изнесем бвсички вещи и мебели.Отделно имаме и устна оговорка с него, че няма проблем и да не е точно един месец , защото къщата е доста голяма.
Един ден след изтичането на едномесечният срок , майка ми и излиза от къщата за да заведе внучето си до детската градина, при връщането си тя не може да си влезне в къщата, защото Филип се е заключил от вътре и не я допуска. В къщата ни остават ценни вещи , пари , личната карта на маъка ми и живото спасяващи лекарства. Аз по това време се намирам в гр.София и получавам телефонно обаждане от майка ми , разплакана и разтревожена. Звъня на 112 за съдействие , при което полицайте накарват Филип да откючи къщата и майка ми успява да си вземе само личната карта и лекарствата, при което собственикът -Филип и полицайте принуждават насилственно майка ми да напусне къщата , ако не щяли да я изнесат на ръце .
Аз веднага си взех такси от София и тръгнах към нея , през цялото време или говорих с нея или с 112 , за да питам как полицеиски орган може по такъв начин да изгони насилствено човек , който е живял и е бил в владение на къщата повече от 30 години??Полицайте , който бяха на мястото, УЖ ДА ОКАЖАТ СЪДЕЙСТВИЕ на майка ми , казаха че имат право да я изгонят както си поискат , както и собственикът , защото имало договор за покупко- продажба....и я изгониха без да и позволят да вземе нищо от вещите си освен личната си карта, не пожелаха и да ме изчакат да дойда с таксито /оставаха ми около 15 минути път/.Филип заключи къщата , след като изгони майка ми заедно с полицайте насилствено и задържа ценни наши вещи , без да ми позволи да си ги взема.
Можем ли да да заведеме дело за връщане на владението, когато ние сме владяли имота повече от от 6 месеца и когато е отнето насилствено, независимо , че има договор за покупко-продажба?
Благодария Ви
sotkanin
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба