Здравейте,
искам да попитам компетентни лица по следния казус, а именно:
дядо ми \по бащина линия\ притежава земя - починал.
Има две деца- баща ми и леля ми - починали.
Баща ми има 3 деца и майка ми \жива\, а леля ми има две деца.
Въпросът е - при продажба общо на всички земи|пакет\ на колко ще се раздели получената сума.
Благодаря предварително за отговорите !
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на земеделска земя.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на земеделска земя.
На 2, или на 6 се дели ?
- ani0960
- Потребител
ani0960 написа:Здравейте,
искам да попитам компетентни лица по следния казус, а именно:
дядо ми \по бащина линия\ притежава земя - починал.
Има две деца- баща ми и леля ми - починали.
Баща ми има 3 деца и майка ми \жива\, а леля ми има две деца.
Въпросът е - при продажба общо на всички земи|пакет\ на колко ще се раздели получената сума.
Благодаря предварително за отговорите !
Здравейте. При описанието, което сте направили и:
1. Ако бабата по бащина линия е починала преди дядото, или е починала след него, но няма други наследници /освен двете деца - баща на питащата и леля на питащата/;
2. Ако Бащата на питащата има 3 деца и има жива съпруга, с която не са разведени;
3. Ако Лелята освен двете деца няма съпруг, наследяването е следното:
- 1/2 ид.ч. за всички наследници на бащата на питащата, които делят по равно по 1/4 неговата 1/2 ид.ч., или по 1/8 за всеки
- 1/2 ид.ч за наследниците на лелята или по 1/4 за всеки от тях;
При положение че няма продажби на наследство и откази от наследство, завещания или нещо за което не мога да се сетя на момента или не се появи някой незнаен наследник.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
С оглед – получаване на по-прецизен отговор, следва питащата да направи две уточнения:
1. Леля Ви освен деца оставила ли е съпруг – жив! И ако да, то, бракът им преминал ли е 10-годишен период?
2. Също така, и бракът между починалият Ви баща и майка Ви преминал ли е 10-годишен период?
3. каква е ситуацията с бабата (предполагаема съпруга на починалия дядо – наследодател)?
1. Леля Ви освен деца оставила ли е съпруг – жив! И ако да, то, бракът им преминал ли е 10-годишен период?
2. Също така, и бракът между починалият Ви баща и майка Ви преминал ли е 10-годишен период?
3. каква е ситуацията с бабата (предполагаема съпруга на починалия дядо – наследодател)?
- nikodim77
- Активен потребител
Отговор на въпросите:
1. Не.
2. Да.
3. Баба ми е пичинала след дядо(на 86 г.).Имат единствен брак. Две деца - баща ми и леля ми. Бракът е много над 10 години.
Благодаря !
1. Не.
2. Да.
3. Баба ми е пичинала след дядо(на 86 г.).Имат единствен брак. Две деца - баща ми и леля ми. Бракът е много над 10 години.
Благодаря !
- ani0960
- Потребител
Тогава на 6.
Ако ви е по-лесно да го разберете с проценти, нещата стоят така.
Децата на леля ви наследяват общо 50% от имота или по дял от 25%.
Измежду вас трите деца и майка ви делите останалите 50% на четери и получавате по 12.5% равни дялове общо трите деца и ваштаа майка като наследници на баща ви.
Ако ви е по-лесно да го разберете с проценти, нещата стоят така.
Децата на леля ви наследяват общо 50% от имота или по дял от 25%.
Измежду вас трите деца и майка ви делите останалите 50% на четери и получавате по 12.5% равни дялове общо трите деца и ваштаа майка като наследници на баща ви.
- propensity
- Потребител
Благодаря !
- ani0960
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|