- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам завещание от баба си, която почина 2001 г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Имам завещание от баба си, която почина 2001 г.
Уважаеми господа, моля да ми помогнете.Имам завещание от баба си, която почина 2001 г.Докато беше жива пусна наематели за да се подпомага финансово.Баба има 3 дъщери, едната е моя майка, другата почина, но остави за наследник сина си.След смъртта й тези хора останаха в къщата и продължиха да плащат символичен наем.Леля ми ги изгони и заключи едната врата.По мнение на Ваши колеги тя е извършила самоуправство.Желанието ми е да пусна отново тези хора при заварено положение.Леля ми ме заплашва с прокурор.За да няма претенции смятам да и пращам с пощенски запис част от наема.Необходимо е да направя уточнение, че аз и майка притежаваме по-голямата част.Имам малък проблем с издаването на нотариален акт.В завещанието, което е заверено нотариално при нотариус, баба пише, че ми завещава нейната идеална част, всичко което притежава.Аз не фигурирам в удостоверението за наследници.Отидох при нотариус за да ми се издаде нотариален акт, но там ми искат някои предишни нотариални актове, скица на имота, удостоверения за наследници и т.н.Това ще ме забави.Моля дайте ми съвет как да постъпя.
- Кик
RE: молба
Сложен въпрос.Няма информация дали със завещанието не се нарушават запазени дялове на определените в ЗН наследници. Всъщност дори да е така - лелята гони. От друга страна и вие нямате право самостоятелно да се разпореждате с наследствения имот. Решаването на проблема изисква по-задълбочено изследване на всички обстоятелства и поради това е най- добре да се обърнете към адвокат на място, който като се запонае с всички документи да помогне.
- Jack Daniel`s
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|