- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ:как да узаконя вече построена къща
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
помощ:как да узаконя вече построена къща
Здравейте на всички ще съм много благодарен някой ако ми помогне как да узаконя къщата построена без планове и всички такива нужни документи.Имам скица на имота и вече законна къща но до нея има построена друга без да има каквито и да било строителни разрашания.Къщата е на един етаж със 4 стаи.От страната на комшиити е спазено законото отстъпване от 3 мт.Кажете откаде да започна с докоментацията.
- spas72
- Нов потребител
Re: помощ:как да узаконя вече построена къща
От правописа на български език, Конституцията и законите и пак ще свършим на тях!
-
wampiro - Младши потребител
spas72 написа:Къщата е на един етаж със 4 стаи.
И кога е построена?
- anserk
- Активен потребител
"узаконя"-ване е мръсна дума
Или е законна или не е. Ако не е - трябва да я разрушите! Няма процедура, по която незаконна постройка да се "узакони".
Възможно е да се симулира построяването й, но най-добре се обърнете към фирма за осъществяване на строителен надзор.
Или е законна или не е. Ако не е - трябва да я разрушите! Няма процедура, по която незаконна постройка да се "узакони".
Възможно е да се симулира построяването й, но най-добре се обърнете към фирма за осъществяване на строителен надзор.
- transformator
- Нов потребител
spas72 написа:Имам скица на имота и вече законна къща
Някой все пак е давал становище по казуса! Щом едната къща вече е законна,защо не и тази до нея
ЗУТ:чл. 178(3) Строежите не се въвеждат в експлоатация, когато:
2. не са премахнати съществуващи сгради и постройки, които не са включени в режима на застрояване, когато са предвидени за премахване в издадената виза за проектиране;
И пак питам: година на построяване (истинската)?
А скицата
Едни разчитат законите, а други плановете (чертежи)
- anserk
- Активен потребител
spas72 написа:Имам скица на имота
Годината научих, но постни скицата и си пусни ЛС
- anserk
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|