начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Мнениеот isena » 01 Юли 2010, 17:18

Става въпрос за двуетажен жилищен блок построен през 1958г. в гр. Пловдив, с четири апартамента. Блокът е с тухлена конструкция, има СТБ плочи между избеното помещение и първи етаж, и между първи етаж и втори етаж. Конструкцията между втори етаж и покрива е каратаван. Какъв е типа на сградата като цяло(монолитна масивна полумасивна), и в частност за апартаментите на втория етаж заради каратавана?
Ако не мога да получа отговор, моля, насочете ме към коя институция да се обърна.
Благодаря
isena
Нов потребител

Re: Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Мнениеот anserk » 01 Юли 2010, 21:04

isena написа:Какъв е типа на сградата като цяло(монолитна масивна полумасивна),

На база описанието ви и за целите на данъчна декларация (предполагам) - масивна, монолитно изпълнение.
anserk
Активен потребител

Мнениеот isena » 02 Юли 2010, 12:37

Да, за данъчна декларация става въпрос.
Но това което сте дали като отговор, педполагам, се отнася за цялата сграда. А за апартаментите на втория етаж същото ли важи, защото те са с каратаван с камъш (конкретно за тях ме интересува). Оттам идва проблемът ми и объркването със съставянето на документите.
isena
Нов потребител

Мнениеот anserk » 02 Юли 2010, 13:18

Същото!
Апартамента ви има под (ст.б.плоча) и покрив (дървена конструкция, предполагам), а какъв е тавана ("кара" или "хънтър", или....) не е важно за целите на декларацията.
Опитах да го обясня по-просто.
Дано сте ме разбрала :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот isena » 02 Юли 2010, 13:24

Разбрах, много ви благодаря :)
isena
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация