начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Съседски спор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съседски спор

Мнениеот 6908088054 » 10 Юли 2010, 20:34

Конкретният случай е следният: живеем в къща и мазата ни се пълни с вода.В съседния парцел се намира автосервиз, чиито мръсен канал е запушен и той тече под наклон към къщата ни. Там се намира и барака, която е поставена от другия ни съсед и е била използвана за кафе.Той обещава да я махне, но кога не се знае, а отпадъците вече текат покрай къщата ни , стената е подпухнала, водата влиза в мазата, където се намират и основите на къщата.Ако не се отпуши канала и не се промени наклона е възможно да пропадне и къщата. Как мога да реша проблема за да накарам съседите да махнат бараката и да почистят канала, защото и аз мога да платя за отпушването на ВИК, но защо аз? Мога ли да заведа съдебен иск за увреждане на собственост?
6908088054
Нов потребител

Re: Съседски спор

Мнениеот l____ » 10 Юли 2010, 21:19

1 Жалба в РДНСК. Сега нямат никаква работа. И идват веднага.
2 Жалба в Общината. Но кмета може да си измие ръцете с това, че автосервиза е с изрядни строителни книжа.
3 Ако имуществото ти е увредено - търси адвокат (но грамотен).
l____
Потребител

Мнениеот probcho » 11 Юли 2010, 09:30

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:42, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот Melly » 11 Юли 2010, 11:04

6908088054 написа:Конкретният случай е следният: живеем в къща и мазата ни се пълни с вода.В съседния парцел се намира автосервиз, чиито мръсен канал е запушен и той тече под наклон към къщата ни. Там се намира и барака, която е поставена от другия ни съсед и е била използвана за кафе.Той обещава да я махне, но кога не се знае, а отпадъците вече текат покрай къщата ни , стената е подпухнала, водата влиза в мазата, където се намират и основите на къщата.Ако не се отпуши канала и не се промени наклона е възможно да пропадне и къщата. Как мога да реша проблема за да накарам съседите да махнат бараката и да почистят канала, защото и аз мога да платя за отпушването на ВИК, но защо аз? Мога ли да заведа съдебен иск за увреждане на собственост?

Необходима Ви е "хирургическа" намеса :arrow: адвокат :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nikonik » 14 Юли 2010, 08:53

Пробвайте с жалба до Гл. архитект на Общината. Освен това жалба до ХЕИ и РИОПС. Трябва да Ви отговорят в едномесечен срок, ако нямате отговор обръщате се към висшестоящата инстанция. Късмет!
nikonik
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация