- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
междусъседска ограда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
междусъседска ограда
Бих искала да попитам има ли някакво законово основание на което бих могла да искам заплащане на оградата между два съседни парцела?За оградата си имам съотвения проект и разрешение от общината
- valium000
- Младши потребител
Re: междусъседска ограда
Можете да искате заплащане на част от стойността на оградата, ако тя е разрешена и изпълнена при условията на чл. 48 (3), изречение първо от ЗУТ. Основанието е чл. 30 (3) от ЗС.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, общия исков ред ли се прилага или нещо по-бамбашка?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Нищо бамбашка. Но - искът е с облигационен характер, и се погасява в петгодишен срок съгласно чл. 110 от ЗЗД.
- magodeoz
- Активен потребител
Благодаря magodeoz . По начало исковите производства, не са ми силна страна и не е лошо пътьом да клъвна по нещо от тук от там.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
много ви благодаря за отговора
- valium000
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|