начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Лице на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лице на имот

Мнениеот namakak » 07 Апр 2011, 22:03

Лицето на главна улица на имот е към 50 метра ,може и малко повече.Къщата в имота е на два етажа с отделни входове за първи и втори етаж.Може ли да се раздели с разделителен протокол или в делба ,в отделни две УПИ и ако не може Защо?Имота е 800кв м.Къщата е една,потрошен гредоред.Има незаконни постройки наоколо.Възможно ли е да не е в съсобственост?
Аватар
namakak
Потребител

Re: Лице на имот

Мнениеот zxcasd » 08 Апр 2011, 00:07

На първо четене - поземленият имот е поделяем.
Сградата 'къща на два етажа с отделни входове за всеки етаж'' е неподеляема сама по себе си. Но според описанието Ви - всеки етаж предствлява самостоятелен обект в сграда. И всеки самостоятелен обект може да се възложи на някой/и от съсобствениците.
При делбата на поземления имот, част от къщата може да попадне в единия УПИ, част - в другия УПИ (тъй като къщата, според от описанието й не следва да се запазва в действащия ПЗ, границата между двата нови УПИ може да премине през контура й). А може къщата да попадне и само в един от новите два УПИ.

За повече и по-верни преположения - трябва скица.

Така мисля аз.
zxcasd
Младши потребител

Re: Лице на имот

Мнениеот julyanvonemona » 08 Апр 2011, 09:13

Така мисля аз.
Не мислиш лошо zxcasd
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация