Здравейте, имам следното питане - ако съсобственик на 6% ид. части от едно УПИ /толкова притежава той.../ реши да продаде своята част на купувач - задължително ли е да предложи първо на своя съсобственик на това УПИ ?
И ако този съсобственик откаже - тогава ?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба идеални части от УПИ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба идеални части от УПИ
Ако откаже може да го предложи на всеки друг съсобственик а ако и те откажат тогава на всеки срещнат
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
При продажба на идеална част от имот това е задължително условие съгласно чл.33 от ЗС, но не е и единственият възможен вариант за прехвърляне на собствеността.
- nk7702n
- Старши потребител
Може и замяна 6%и.ч. срещу работещ мотоциkлет BMW "Romel -1942"! Тогава, освен че няма да сте зависим от съсобствениците на останалите идеални части, всеки ще поиска мотора, че ще си и доплати, за да го има!
-
дарявате 1 кв см от вашите 6% на потенциалният купувач, и така той става съсобственик. След това сделка по общият ред.
- naughty
- Потребител
Дарявате -продавате-добра идея , но ..."много ефффтино" ще ви излезе /написване ,изповядване ,вписване/, то това дарение на 1кв. м/е то няма да е 1кв.м ,а няква идеална част / явно ще си е фиктивно и зад него ще стои някакв еквивалент , че що не дарите по същия начин всичко , а можете да го прехвърлите и с договор за издръжка и гледане
- donna
- Старши потребител
...и зад него ще стои някакв еквивалент...
donna въпроса с еквивалента разпрострян във пространстното и времето е релативен. Примерно, ако аз считам че с тези 6% ИЧ ще успея да се кача на Луната, какво значение има абсолютната стойност на финикйските знаци. Потребителната стойност според Давид Рикардо пък и според Маркс, освен средностатистически има и субективен характер.
-
Ей, за пореден път е станала весела и тази тема... Към питащия : зависи какво точно искате, в зависимост от това ще определите с каква разпоредителна сделка да го постигнете.А с оглед това какви такси да платите и как юридически да се оформят документите и да минат нещата през Нотариус, Ви е необходим адвокат. Дано да не сте решил сам да си пишете и НА!?
П.П.julyanvenemona, учудвате ме, цитирате Маркс, а пък последно бяхме отворили тема за свободата на пазара....
П.П.julyanvenemona, учудвате ме, цитирате Маркс, а пък последно бяхме отворили тема за свободата на пазара....
Последна промяна nk7702n на 10 Апр 2011, 10:28, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
julyanvonemona написа:...и зад него ще стои някакв еквивалент...
donna въпроса с еквивалента разпрострян във пространстното и времето е релативен. Примерно, ако аз считам че с тези 6% ИЧ ще успея да се кача на Луната, какво значение има абсолютната стойност на финикйските знаци. Потребителната стойност според Давид Рикардо пък и според Маркс, освен средностатистически има и субективен характер.
Всичко в настоящия случай касае финикийски знаци , ВЕРВАЙТЕ МИ !
Ама тия финикийските са въпрос на договорка ...
- donna
- Старши потребител
donna ако аз имам инвестиционното намерение постепенно да добия достатъчна територия някъде около кръстовищетето на Яворова алея и Цариградско шосе за сметка на общински земи от прилежащите комплекси и тези 6% са част от мероприятието наречено обширен подземен платен гараж за баровците с Ролс - Ройси, Майбахове и Мерцедеси, нито такси нито пари за адвокати или проектанти ще ме спрат . Ще ви съобщя че знам законовата технология по която да го постигна. Затова казвам че разходването на финикийските знаци сами по себе си не са целта. Разбира се хубаво е разходите да са по-малко
-
nk7702n мисля че никъде по света не е отречен приноса на Маркс в областта на изучаване на пазарните отношения и произтичащата от това политикономия на капитала. А това, че Вие евентуално свързвате "капитала" с "манифеста" си е Ваше право!
-
Съвременният "мейнстрийм" в икономиката отдавна е забутал "трудовата теория" на Адам Смит и Дейвид Рикардо, барабар с Карл Маркс, в по-отдалечения ъгъл на килера на икономическата теория. Основната причина е именно взаимната обвързаност на "Капитала" с "Манифеста".
- magodeoz
- Активен потребител
Съвременният "мейнстрийм" в икономиката...........
Основната причина е именно взаимната обвързаност на "Капитала" с "Манифеста".
magodeoz.Не искам да подлагам на екстремни натоварвания гостоприемството на този форум. Затова ще продължим но не тук!
-
nk7702n написа:При продажба на идеална част от имот това е задължително условие съгласно чл.33 от ЗС, но не е и единственият възможен вариант за прехвърляне на собствеността.
Това исках да разбера, багодаря ви много !
- rezuz
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|