начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос относно закона за Черноморието

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно закона за Черноморието

Мнениеот martinchristov » 28 Апр 2011, 20:06

Здравейте,

Имам намерението да поставя малък временен търговски обект на плажа Карадере до гр. Бяла.
Прекарах доста време запознавайки се със Закона за устойството на черноморското крайбрежие.
Стана ми ясно, че е разрешено поставянето на такъв обект, въз основа на чл.10, ал.4, т.2 от закона.

Имам обаче няколко неясноти. И най-вече:
Ако въпросния плаж не е отдаден на концесия или под наем и съответно бъде обявен за "неохраняем", то продължава ли да е възможно поставянето на временен обект?
И ако да, то какъв е реда за взимане на разрешително и заплащане на наем?
martinchristov
Нов потребител

Re: Въпрос относно закона за Черноморието

Мнениеот magodeoz » 02 Май 2011, 18:44

Тези територии, независимо от това дали са обект на концесия, или не, се стопанисват от съответната община. Тя издава разрешение за поставяне, по общия ред, по одобрена схема, чрез търг, и тъй нататък. Няма лесен начин, освен ако не сте на частен имот.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация