Здравейте,
Имам намерението да поставя малък временен търговски обект на плажа Карадере до гр. Бяла.
Прекарах доста време запознавайки се със Закона за устойството на черноморското крайбрежие.
Стана ми ясно, че е разрешено поставянето на такъв обект, въз основа на чл.10, ал.4, т.2 от закона.
Имам обаче няколко неясноти. И най-вече:
Ако въпросния плаж не е отдаден на концесия или под наем и съответно бъде обявен за "неохраняем", то продължава ли да е възможно поставянето на временен обект?
И ако да, то какъв е реда за взимане на разрешително и заплащане на наем?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно закона за Черноморието
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно закона за Черноморието
Тези територии, независимо от това дали са обект на концесия, или не, се стопанисват от съответната община. Тя издава разрешение за поставяне, по общия ред, по одобрена схема, чрез търг, и тъй нататък. Няма лесен начин, освен ако не сте на частен имот.
- magodeoz
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|