- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стара къща на малка площ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Стара къща на малка площ
Собственичка съм на стара къща, която искам да съборя и да построя нова, но тъй като новите параметри не отговарящи за моя имот не знам какво да правя. Лицето на имота е около 10м и и 280 кв.м повърхност, а според новите стандарти се изисква 14м лице и 300 кв.м повърхност. Предполагам има решения и за такива случай, моля за съвети и към кого най-добре да се обърна.Благодаря за помоща
- icanka
- Нов потребител
Re: Стара къща на малка площ
Обърнете се към архитект. Има много голямо значение и къде е имотът ви. Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).
- whiskey
- Потребител
Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).
Само дето главният архитект няма нищо общо с това.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).
Само дето главният архитект няма нищо общо с това.
А кой има общо с това, посъветваите ме затова се обръщам към вас.Благодаря.
- icanka
- Нов потребител
Зависи дали Вашия УПИ е предназначен за нежилищно застрояване, а пък ако е за жилищно зависи дали е за ниско (до10м) средно( до 15м ) и високо( над 15м) височина.
-
Аз бих започнал по- отдалече- дали въобще Вашият имот е УПИ или е просто ПИ. Има ли действащ подробен устройствен план, третиращ и Вашия имот, всичко това може да го изясни нает от Вас архитект, както Ви е казал по- горе whiskey. Можете и сама да проверите в ситуацията в съответната Община, само че трябва поне малко да разбирате от термините и изразите в Закона за устройство на територията. Иначе общинарите едва ли ще Ви проведат обучителен курс и най- много да се скарате с някой по- нервен чиновник.
- bgarch
- Потребител
bgarch, Готов да се обзаложа че имота е УПИ или е ПИ част от съсобствен по регулация бивш дворищнорегулационен парцел където имота на icanka по някоя от хипотезите на §8 ПР на ЗУТ винаги може да се превърне в УПИ. Информацията която icanka дава е достатъчна за да се отсъди това. А иначе архитект при всички случай ще и трябва, но не такъв препоръчан от общинарските чиновници. И да не се забравя! Главният архитект също е общинарски чиновник.
-
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|