начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Земя по § 4 и данъци

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Земя по § 4 и данъци

Мнениеот violetta » 21 Авг 2011, 22:20

Здравейте. Баща ми получи заповед от Кмета на общината съгл. § 4к ал.7 ПЗЛ на ЗСПЗЗ с която му се възстановява поземлен имот въз основа на влязъл в сила план на навообразуваните имоти. В скицата, която е неразделна част от заповедтта е вписано, че трайното предназначение на територията е Земеделска. Имам и характеристика на поземлен имот в Земеделска територия, издаден от кадастъра - вид на територията: земеделска, начин на трайно ползване: за земеделски труд и отдих /съгл. §4 от ПРЗ на ЗСПЗЗ/. Отбелязано е, че е до 1 км. от строителни граници на населено място и над 1 км от пътна мрежа с трайна настилка.
И така, след като ми казаха в местните данъци, че трябва да се декларира, аз подадох декларация и ми изчислиха и данък и такса битови отпадъци!!! За земеделска земя.
Една от страниците на декларацията се попълва от техническата служба при общината. Там една доста некомпетентна /колежката е в отпуск/ отбеляза някаква зона ІV, но не посочи, че имота е извън строителните граници.
Дали тенденцията е да карат хората да подават декларации, за да плащат данъци? Може би не трябваше да подам декларация изобщо?
violetta
Нов потребител

Re: Земя по § 4 и данъци

Мнениеот julyanvonemona » 27 Авг 2011, 08:55

Според една от преходните разпоредби на ЗСПЗЗ съществуваше задължението за общинарите земите по §4 ЗСПЗЗ да бъдат обособени като вилни зони. Съгласно чл.8 от ЗУТ обаче това става с ПУП.
Следва конкретно да проверите дали такъв ПУП е влязъл в сила. Независимо какво пише в кадастралната карта за същият имот, от предвижданията на ПУП-а за вашия имот (ако има такъв) зависи какви данъци да Ви искат.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация