начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наем от незаконнен строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наем от незаконнен строеж

Мнениеот payback » 03 Сеп 2011, 13:56

Ситуацията е следната :
Имаме акционерно дружество което законно притежава парцел земя. На този парцел има сгради които са построени незаконно. От години наред се взима наем от за тези сгради от десетки наематели.
Въпроса ми е законно ли е това и ако не е, какви са възможностите на трето лице да сигнализира за това.
payback
Нов потребител

Re: Наем от незаконнен строеж

Мнениеот julyanvonemona » 03 Сеп 2011, 16:58

В случай,че наистина АД е собственик на имота и сградите наистина са незаконни, предупредете хората в тях да напуснат и ги резрушете. Разбиреа се това от името на изпълнителния директор на АД
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот payback » 03 Сеп 2011, 17:57

А може ли да се търси възвращаемост на парите за наем през всичките години за който АД –то е отдавал тези незаконни постройки под наем при положение че това може да се докаже с договорите за наем???
payback
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 03 Сеп 2011, 19:55

Може да се търсят пропуснати ползи от собственика на имота по съдебен ред.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 03 Сеп 2011, 22:48

Няма да се оправи скоро тая държава...
Предварително се извинявам ако има грешка, ма на мен ми изглежда като питащия да е бил наемател. Ползвал е години наред помещение и като е разбрал че е незаконно, тръгва да си иска парите обратно. Ма... аланкоолу, нали всичките тия години си бил на топло и сухо? Ако от общината те бяха изхвърлили посред зима със все инвентара на улицата, щеше да оревеш околията и да питаш в кой съд да подаваш жалба че са ти унищожили имуществото...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Сеп 2011, 07:46

by payback » 03 Sep 2011 04:57 pm

А може ли да се търси възвращаемост на парите за наем през всичките години за който АД –то е отдавал тези незаконни постройки под наем при положение че това може да се докаже с договорите за наем???

Наистина ще се окажете прав TheOldMan
Дори и при повърхностен разбор на написаното от питащия "съмнението е улика"!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот payback » 04 Сеп 2011, 08:56

Възможноста да съм от управлението на АД-то според вас е равна на 0, така ли? Благодаря ви за бързата присъда.

П.С. Няама да се оправи скоро тази държава.
payback
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Сеп 2011, 09:47

Възможноста да съм от управлението на АД-то според вас е равна на 0, така ли?

Нито аз нито TheOldMan сме твърдяли или пък изчислявали, чрез числени методи, каква е вероатността Вие payback да сте от управлението на АД. Това обаче, което като мнение за личността Ви ще споделя е, че сте кверолантен тип, като характер.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 04 Сеп 2011, 22:20

Добре, отново се извинявам за съмнението.
Щом сте от управата на дружеството, си преценете сами плюсовете и минусите от продължаването на практиката да отдавате под наем незаконна сграда. Не мисля че наемателите ще имат някакви претенции и че евентуалната им претенция в съда ще мине. Все пак те са получили това, за което са плащали - покрив над главата. Макар и незаконен, имота си е бил ваш.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот payback » 05 Сеп 2011, 09:10

Благодаря на всички за отделеното време.
TheOldMen няма нужда да се извинявате, нали вие се един от тези който все пак отделиха малко време за отговор, и това е похвално и съм ви благодарен.
payback
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация