- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Разрешение за строеж в съсобствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Разрешение за строеж в съсобствен имот
Има го, разбира се... Излиза, че Вие може да изтребите толкоз народ, до колкото аз не мога да преброя. Дали?
- magodeoz
- Активен потребител
Дори и да приемем че "китайците" нe са хипербола, това е много подобно на "човек не може да спи с всички жени но требе да опита". Така че колкото толкова!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Е стига сме трепали, всичко на този свят има право на живот, макар и по някога да не ни се струва точно така.
Аз пък, за да не остана по-назад, драснах и аз едно писмо до ММРБ, да видим какво ще каже властелина на пръстена. Като попитах - добре де, не е ли малко странно да се пише за нещо такова до МРРБ, те ми казаха, че им пишели за щяло и не щяло, и именно това никак не било странно. Оставихме да отлежи и започна да лъха, ама не на вкиснато джибри, а мушиците нещо ми се струват едрички за винарки.
Аз пък, за да не остана по-назад, драснах и аз едно писмо до ММРБ, да видим какво ще каже властелина на пръстена. Като попитах - добре де, не е ли малко странно да се пише за нещо такова до МРРБ, те ми казаха, че им пишели за щяло и не щяло, и именно това никак не било странно. Оставихме да отлежи и започна да лъха, ама не на вкиснато джибри, а мушиците нещо ми се струват едрички за винарки.
- axlastro
- Потребител
Като получиш отговор, публикувай го във форума да се посмеем малко!
-
Ние може и да се смеем, но някой може и да плаче. Щото тез писания се превръщат в норма на поведение почти толкова лесно, колкото някои булки получават шофьорска книжка.
- magodeoz
- Активен потребител
Ще пиша, ще пиша... По някое време може и да цъфне в медиите, ако много ме ядосат...
- axlastro
- Потребител
Те (писанията) за това се и създават - за да бъдат норма на поведение обезпечаваща състоянието нирвана към което чиновника се стреми вечно и никога не достига напълно!
-
Здравейте,моля за пояснения по следните въпроси:
Имам собствена земеделска земя в която искам да построя постройка съгласно наредбата,от 35кв.метра.Земята в единия край има голяма денивелация и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.
Предварително Ви благодаря.
Й.Стефанов
Имам собствена земеделска земя в която искам да построя постройка съгласно наредбата,от 35кв.метра.Земята в единия край има голяма денивелация и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.
Предварително Ви благодаря.
Й.Стефанов
- jordan1
- Нов потребител
наредбата,от 35кв.метра
Отдавна е в небитието!
-
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 21:19, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Как така "в небитието!"? Все още е действаща!
probcho, бъди така добър да припомниш на всички за кой член и от коя наредба става дума.
-
Очевидно става въпрос за Наредба № 2 за застрояване в земеделски земи (дали е отишла в небитието е сравнително спорен въпрос).
- magodeoz
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 21:20, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Да се използва, да се използва - колко да се използва? Ами - преценете сами! В най-близката РИОКОЗ!
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, що не вземеш да кажеш къде точно в тази наредбица става въпрос за сградите от 35 кв.м., а после ще мислиш по §20 (2) ЗР на ЗУТ
-
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 21:21, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
magodeoz ,до този момент не си ми дал повод да Ви обвиня в нечестна игра. Сега не съм толкова сигурен!
Отлично виждаш, че в контекста на темата а именно: "Разрешение за строеж в съсобствен имот" цитираната от Вас разпоредба визира какво не се заплаща, а не какво се разрешава (или не) да се строи. Отново твърдя че "наредбата за разрешаване на строителство до 35 кв.м" отдавна е в небитието!
Наистина моя грешка беше че в по горния си въпрос към probchoне натъртих отново че става въпрос за разрешаване на такива сгради, но разчитах на Вашия интелект, както и на интелекта на останалите. Страхувам се че ако "си взема бележка" от този мой пропуск ще стана прекалена досаден - не че сега не съм,но не бива да превишавам границите на собствените си критерии
Отлично виждаш, че в контекста на темата а именно: "Разрешение за строеж в съсобствен имот" цитираната от Вас разпоредба визира какво не се заплаща, а не какво се разрешава (или не) да се строи. Отново твърдя че "наредбата за разрешаване на строителство до 35 кв.м" отдавна е в небитието!
Наистина моя грешка беше че в по горния си въпрос към probchoне натъртих отново че става въпрос за разрешаване на такива сгради, но разчитах на Вашия интелект, както и на интелекта на останалите. Страхувам се че ако "си взема бележка" от този мой пропуск ще стана прекалена досаден - не че сега не съм,но не бива да превишавам границите на собствените си критерии
Последна промяна julyanvonemona на 24 Ное 2010, 00:16, променена общо 1 път
-
Какво да направя, като и друг човек е писал в тази тема малко по-горе, с друг въпрос - някой си jordan1.
- magodeoz
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 21:22, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Назад към Строителство и регулация
|
|