- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
У-ние за търпимост за имот не в регулация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: У-ние за търпимост за имот не в регулация
За облекчението - предвид административните общинарски практики - силно се съмнявам!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Всъщност според мен има изменение на ОУП на СО
http://www.sofia-agk.com/esoft/planove/ ... ravila.pdf
http://www.sofia-agk.com/esoft/planove/ ... ravila.pdf
- noradimitr
- Младши потребител
Това изменение е влязло в сила, и се нарича "изменение" просто за да се отличава от първоначално приетия ОУП.
- magodeoz
- Активен потребител
noradimitr, с горния цитат май ще почнем друга бира а?Всъщност според мен има изменение на ОУП на СО
-
Юлианов, не. Благодаря пак. Просто неурегулираните имоти във в.з. Войняговци според служители на Община Нови Искър ще бъдат заснемани след влизане на нов ОУП, каквото и да значи това (може би изменение на настоящия) и в момента са със стария си статут Жв, но до един момент.
Това го казвам във връзка с първоначалните си уточнения към въпроса за ПУП и Удостоверението за търпимост:
Това го казвам във връзка с първоначалните си уточнения към въпроса за ПУП и Удостоверението за търпимост:
noradimitr написа:Статута на местността е ЖМ1 (Жв) и е вилна зона, на която предстои вкарване в регулация с нов ОУП в най-кратък срок от 2месеца, но е връщан 2 пъти тази година.
- noradimitr
- Младши потребител
noradimitr, моля, отново направете разлика между ОУП и ПУП. ОУП за тази територия е приет и действа, онова, което липсва, е ПУП. В тази връзка вероятно терминът "заснемане", който използвате, се отнася до изработването на кадастрална карта по ЗКИР, на базата на коята ще бъде направен ПУП.
- magodeoz
- Активен потребител
Магодеоз, не се усъмних, че има изменение в действащия ОУП при получената информация от служител в общината. Може би сте прав и това заснемане означава ПУП за регона и трасиране на регулационна линия на улиците и пътищата, които нямат такава и налични сгради и постройки в имотите, линии на застрояване и др. за кадастъра.
Простете за невежеството.
Простете за невежеството.
- noradimitr
- Младши потребител
За землището на с. Войняговци е открито производство по ЗКИР за създаване на кадастрална карта с регистри със заповед РД-16-29 от 07.07.2009 г. Правоспособното лице е "Родон" ЕООД. До момента няма данни да е приета.
- magodeoz
- Активен потребител
Ясно! Наистина вече става въпрос за друга бира!
-
Тук става въпрос за в.з. местност Русия (предполагам е в землището) като в близост дори има решение за ПУП, буквално на десетки метри от въпросния имот, но в ГИС дори и продължението на улицата след упоменатите парцели с римски букви (в следващия документ) не е урегулирано (с червена линия)http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f16689.pdf
- noradimitr
- Младши потребител
noradimitr, никого не интересува къде се намира ВЗ м. "Русия", особено като се вземе под внимание името на държавата, чието име носи тази вилна зона. Важното е де се знае какъв е устройствения и статут по сега действащите планове и закони, нещо което Ви убягва поне в обясненията които давате до сега. Трябва да стоите далеч от мисълта, че някой ще се заема да разчепква тоустройствен статут дори и да има пред очите си пълен набор от документи (планове, заповеди и пр.) освен ако не се съгласи да го наемете с/У заплащане. Предварително да Ви осведомя. Аз не искам!
-
Благодаря за проявеното внимание и отделеното време. Статута ми убягва или наистина е неясен.
- noradimitr
- Младши потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|