Здравейте, аз съм млад и зелен архитект - принципно знам, че трябва да се направи пречиствателно съоръжение примерно на хотел, който се намира в населено място без канализация, за да могат водите му да се докарат до определено качество за заустване в реки.
Въпросът ми е че ми трябва самият закон/наредба с точните текстове, а не успях да го открия. Моля Ви да ми посочите къде мога да го прочета.
Благодаря предварително
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заустване на води в населено място без канализация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заустване на води в населено място без канализация
Здравейте,
Погледнете в Закон за опазване на околната среда, Закон за водите и наредбите към тях. Потърсете ги в сайта на ДНСК.
Успех!
Погледнете в Закон за опазване на околната среда, Закон за водите и наредбите към тях. Потърсете ги в сайта на ДНСК.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Re: Заустване на води в населено място без канализация
Благодаря Ви много, но след като прочетох в ЗУТ
и след това взех въпросния закон за водите, сега в него немога да открия и/или разрешително за заустване на отпадъчни води, издадени по реда и в случаите, предвидени в Закона за водите.
Ако някой се е занимавал с това, ще съм много благодарен отново да ме ориентира къде да ги намеря тези изисквания.
чл.144
т.6. (нова - ДВ, бр. 65 от 2006 г., в сила от 11.08.2006 г.) разрешително за изграждане на водовземно съоръжение за подземни води и/или разрешително за водовземане, и/или разрешително за заустване на отпадъчни води, издадени по реда и в случаите, предвидени в Закона за водите.
и след това взех въпросния закон за водите, сега в него немога да открия и/или разрешително за заустване на отпадъчни води, издадени по реда и в случаите, предвидени в Закона за водите.
Ако някой се е занимавал с това, ще съм много благодарен отново да ме ориентира къде да ги намеря тези изисквания.
- nko871
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|