начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Саниране на съседен имот и обезщетения

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Саниране на съседен имот и обезщетения

Мнениеот ilieff » 23 Окт 2008, 20:24

Здравейте,
В нормативните актове и във форума не можах да открия отговор на въпроса си, и ви моля за консултация.

Живея в къща, като на калкан в по протежение на цялата къща има построена 4-етажна кооперация. Между къщата и кооперацията в двора ми се образува коридор дълъг 12 метра и широк 2 метра. Коридорът между къщата и кооперацията може да бъде застроен, така че площта на къщата да се увеличи с около 24 квадратни метра за всеки етаж - приземен, първи и втори. В момента не планирам такова разширяване, но в бъдеще може да бъде осъществено.

Цялата стена на тази кооперация не е измазана при сторежа и в момента всички живущи в нея искат да сложат изолация и да измажат тази стена.

При калкулация на площа установих, че при поставянето на тази изолация от имота ми ще бъдат отнети съответно:

около 1 квадратен метър за всеки етаж - приземен, първи и втори, общо 3 квадратни метра или 72 кубически метра при сегашната височина на къщата ми и съответно повече при дострояване на нов етаж.

Това което ме интересува е, мога ли да търся обезщетение от живущите в съседната кооперация за тази площ и обем, които ще загубя от тяхната изолация.

Благодаря.
ilieff
Нов потребител

Re: Саниране на съседен имот и обезщетения

Мнениеот palimtest » 23 Окт 2008, 21:18

Изтрито.

Модератор
palimtest
Нов потребител

Мнениеот ilieff » 23 Окт 2008, 21:25

Благодаря за отговора по темата. :roll:

Разбира се, че ще се обърна към адвокат, стига да имам основание. За това и пиша тук, дали имам законово право да търся обезщетение. Не питам колко, как и т.н.

100% от темите във форума са подобни на моята, наистина не разбирам защо трябва да се пишат подобни излишни коментари.

Ако те бърка думата "консултация" може да я замениш с "помощ".

Извинявам се за излишните приказки.
ilieff
Нов потребител

Мнениеот narina » 04 Ное 2008, 13:11

При цялото ми уважение,.... но Вие меко казано издребнявате!
Дори построени НА КАЛКАН, сградите имат оставени отстояния една от друга / и съответно до страничната регулационна линия/, които се наричат делатационни фуги - няма да Ви обяснявам функцията им.
Изолирането на калканната стена от страна на съседите Ви, единствено ще Ви е от полза за бъдещите Ви планове за строителство - най-малкото защото, ако сега не го изолират те.... ще се наложи да го направите впоследствие Вие и то за своя сметка.

п.с. или ще си имате вечно мухлясваща калканна стена - студена и влааааажнаааа.... :twisted:
Аватар
narina
Потребител

Назад към Строителство и регулация