начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПР-що е то?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПР-що е то?

Мнениеот stoyanvtori » 13 Дек 2008, 18:00

При стартирана процедура на разработка на ПУП,общината утвърждава ПР за половината от квартала.Ние -собственици на имоти с обща граница с включените в сепаративния план имоти не сме уведомени за горното.Въпросите:
1.Законно ли е утвърждаването на ПР без наше уведомление? Атакуем ли е пред съда?
2.Какво задължитилно съдържа плана за регулация?
с надежда за помощ-стоян
stoyanvtori
Нов потребител

Re: ПР-що е то?

Мнениеот zestate » 17 Дек 2008, 20:06

Според мен (лично мнение) си е нарушение на закона. Аз имах обратни проблеми - при ПУП - ИПРЗ - ПЗ водихме безумна борба да открием непосредствените съседи за да им обявим плана и после - заповедта за влизане в сила на ПУП. В нашата община главния ахитект изрично държеше съсобствениците да бъдат уведомявани с писмо с обратна разписка или лично, именно за да избегне атакуването в съда.
Само съм чувал обаче че в други общини имали навика да правят това обявяване на табло в сградата. Доколко е законно.. аз не мога да кажа.
zestate
Младши потребител

Re: ПР-що е то?

Мнениеот lili575 » 10 Яну 2009, 14:10

ПР означава план за регулация. Обявява се на засегнатите страни. Непосредствените съседи са засегнати от ПР когато:
-се променя общата граница
-се променя предназначението на новообразуваните УПИ-та-/тези, които са в зелено/
- се отнема част от съществуващите УПИ за прокарване на улица
- е предвидено ново строителство на намалени отстояния от съседите /но за това се прави ИПРЗ, а не ПР/.
-се променят санитарно-хигиенни зони.
чл.131 от ЗУТ

Ако /това е частен случай/ в досегашния план сте били целия квартал в един общ парцел/УПИ/, и с изработения ПУП една част от квартала се обособява в нови УПИ-та, вие също сте обект на плана и трябва да бъдете уведомени.
lili575
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация