- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Монополистите са окупирали земята ми.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Монополистите са окупирали земята ми.
Привет Ще помоля ако съм объркал раздела някой Модератор да сложи темата където трябва-все пак съм нов тук.По същество: Тръгнах да си търся наследствени земи и една от нивите( 5-6 декара ) се оказа, че е само на 900 метра от международен път до средно голям град.Но през него минават 110 kv електропровод, главния водопровод за града, както и основната тръба за газификацията.В следствие на това има ограничения-не могат да се строят високи сгради и съоръжения, да се засажда високостеблена растителност и много други.Въпроса ми е мога ли да търся някакви компенсации от монополистите и изобщо какво ще ме посъветвате да го правя това парче земя.
- kirilovsf
- Младши потребител
Re: Монополистите са окупирали земята ми.
Ако става въпрос за неурбанизирана територия е едно, друго е ако е урбанизирана
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Ако тия електропровод, водопровод и газопровод са прокарани по времето на отменото воче законодателство, заменено с нови сега действащи закони, те се ползват с режима на сервитут учреден по силата на закона.
Намери сведения през кои години са прокарани и само тогава ще могат да се обсъждат различни хипотези. Но най-вероятно е да има сервитути възникнали по силата на закона във времето, по което са изградени.
най-малкто промени си инвестиционните намерения - тези сервитути ще тежат докато не отпадне необходимостта от тях.
1+
мога ли да търся някакви компенсации
Намери сведения през кои години са прокарани и само тогава ще могат да се обсъждат различни хипотези. Но най-вероятно е да има сервитути възникнали по силата на закона във времето, по което са изградени.
какво ще ме посъветвате да го правя това парче земя
най-малкто промени си инвестиционните намерения - тези сервитути ще тежат докато не отпадне необходимостта от тях.
julyanvonemona написа:Ако става въпрос за неурбанизирана територия е едно, друго е ако е урбанизирана
1+
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Имота се намира много близо до индустриалната част на града, но мисля че се води неурбанизирана територия и не е в регулация, а в документите пише "Категория на земята при поливни условия-трета".Ще проверя, но предполагам че ВиК и далекопровода са прокарани преди 1989, а газопровода някъде 1996-1998г.В документите още пише: "По чл.19, ал3 от ППЗСПЗЗ след като е взет и протокол 2 от 1999г е определен коеф. за намаление на земята 0.93 влезли в сила с решение по чл. 18ж ал2 от ППЗСПЗЗ"Този коефициент не го знам за какво е, но има графа според която земята става от 5,5 декара на 5,115 декара и отдолу пише: "Размер на разликата подлежаща на обезщетение - 0,385 декара"Колега в работата занимавал се преди години с негови земи ми каза, че това означавало или да ми дадат компенсаторки или земя на друго място.Май и двете не са голяма оферта.
- kirilovsf
- Младши потребител
...близо до индустриалната част на града,
не е категория която може да се съвмести с понятието урбанизирана територия - поне такова каквото се разбира според ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|