начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля за помощ - собственик на улица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за помощ - собственик на улица

Мнениеот regeorg » 14 Апр 2011, 22:04

През 2001г. със заповед на кмета са обособени няколко УПИ от един държавен имот. През 2006 купих едно от тези УПИ-та. Подадох молби в Е.ОН и ВИК за присъдиняване и ..... разбрах, че съм горд собственик на идеална част от улиците, който ограждат от двете страни имота. Съответно, тъй като улиците са частни, посочените организации не могат да минат през частна улица за да извършят присъединяване. Общината също ми отговаря, че улиците не са нейни. Моля за съвет - на кого са улиците и какво трябва да се направи за се освободя от тази собственост.
regeorg
Нов потребител

Re: моля за помощ - собственик на улица

Мнениеот zxcasd » 15 Апр 2011, 00:43

Дайте още инфо - какво точно сте купили, как сте станал собственик и на улица, от каква точно собственост искате да се освободите.
zxcasd
Младши потребител

Мнениеот zxcasd » 15 Апр 2011, 00:54

Сега ми щукна една идея: Купувате всичките улици. И после - продавате по пазарни цени правото на прокарване през улицата за всеки ел и за всеки ВиК провод, за кабели на кабеларки и т.н. И така си избивате парите, дадени за покупката. И имате улици. :shock:
zxcasd
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Апр 2011, 05:11

zxcasd! Това с купуването на улици става в GB но не и в BG
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот zxcasd » 15 Апр 2011, 09:01

Има закон в Републиката, който забранява сделките с улици ли?
zxcasd
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Апр 2011, 10:57

Има закон в Републиката, който забранява сделките с улици ли?

Улицата - докато е такава не подлежи на граждански оборот, защото е публична общинска собственост , а за да стане такава трябва да са настъпили или последствията от чл.16 (5) или - тези по чл.205 и сл. от ЗУТ! В GB е различно!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот regeorg » 15 Апр 2011, 12:46

Да, но стария собственик при разделянето на парцела на няколко УПИ -та не е прехвърлил собственоста си на общината за изградените по плана улици съгласно чл.16 (5), а общината не желае да изпълни чл.205 и сл. от ЗУТ.
Отговор на общината - "Във връзка с изпълнението на заповеди от 2001г и 2003г, за имоти в кв....по плана на града и по кадастралната карта, е разработен и одобрен ПУП - ПР, който е влязла в сила промяната на регулацията на УПИ....Улиците описани в натариалните актове са бивши вътрешно заводски и по тази причина фигурират във вашите актове за собственост, които не са били прехвърляни в полза на Общината."
Следователно, те са ваши, нас не ни интересуват.
regeorg
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 15 Апр 2011, 18:32

Да, но стария собственик при разделянето на парцела на няколко УПИ -та не е прехвърлил собственоста си на общината за изградените по плана улици съгласно чл.16 (5), а общината не желае да изпълни чл.205 и сл. от ЗУТ.

regeorg! От горния посаж личи че не сте в час, а образователния процис ще коства много чесане на клавиатурата.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот regeorg » 15 Апр 2011, 19:06

Аз моля за помощ, защото не разбирам. Искам да разбера, какво и как да се направи, за се освободя от улиците. Не мога да направя дарение, защото сме 6 собственика, а 2 не се интересуват, няма ги в БГ.
regeorg
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 15 Апр 2011, 19:16

Не е толкоз страшен дяволът, колкото е нарисуван в параклиса на втория етаж на Къпиновския манастир.
Трудно ще Ви е да накарате общината да отчужди имота по чл. 21 от ЗОС, но можете да поискате заповеди по чл. 193 от ЗУТ. Дали сте 6, или 60 собственика, или пък само един - онзи, който е продал новообразуваните УПИ без площите за улици - засега не е ясно.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация