начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

стартиране малък бизнес в частен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

стартиране малък бизнес в частен имот

Мнениеот vozi63 » 18 Окт 2011, 08:52

Здравейте!Имам намерение да закупя къща ,с цел използвам двора за бизнес .Все още не съм решил каква точно, ще бъде деиността.Колебея се между гумаджииница и заведение за хранене.Според вас ,възможно ли е да се осъществи този план и ако да,откъде да се запчне разплитането на мрежата от казуси?!
vozi63
Нов потребител

Re: стартиране малък бизнес в частен имот

Мнениеот TheOldMan » 18 Окт 2011, 09:15

Няма никакъв проблем, стига да са спазени всички норми и съседите да не се окажат противници на свободното предприемачество. И двата вида бизнес който споменавате са леко смущаващи спокойствието на съседите, така че е силно препоръчително да изпипате всички подробности откъм разрешителни и проекти, защото миризмата или шума от работата ще ги накара да ви засипят с проверки.
За гумаджийницата - ако улицата пред фронта на парцела е някой булевард, или забранена за паркиране, или има спирка на градски транспорт, или нещо подобно - може да имате проблем с чакащите за смяна на гуми автомобили. КАТ ще глобят не само тях, но и вас.
Изобщо - добре е преди да почнете да придвижвате покупката, да се свържете с архитект или някакво проектантско бюро, където да разгледат инвестиционните ви намерения с подробности и да ви обяснят за възможните проблеми при всеки един от избраните варианти.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Окт 2011, 09:38

vozi63 написа:Здравейте!Имам намерение да закупя къща ,с цел използвам двора за бизнес .Все още не съм решил каква точно, ще бъде деиността.Колебея се между гумаджииница и заведение за хранене.Според вас ,възможно ли е да се осъществи този план и ако да,откъде да се запчне разплитането на мрежата от казуси?!

Първо решете каква дейност искате да извършвате, за да можете да съгласувате документите със съответните органи Трябва да се види и дали въобще е допустимо именно там да се извършва такава дейност.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Standbay » 18 Окт 2011, 13:52

Какво е необходимо, за да изпиете чаша вода от чешмата в собствената си фирма:

1. Копие на съдебното решение за регистрация на фирмата
2. Копие от дружествения договор (за дружества)
3. БУЛСТАТ - копие, нотариално заверено
4. Данъчна регистрация - копие, нотариално заверено
5. Договор за наем - копие, нотариално заверено, 2 екземпляра
6. Разрешение от наемателя за ползване на водата
7. Разписки (копие) за платени сметки за вода за последните 6 месеца
8. Анализ от НИМХ за възможност за пиене на вода
9. Разрешително от Районното управление на МВР за пиене на вода
10. Химически анализ на водата от Катедра Химия при БАН - оригинал и нотариално заверено копие
11. Анализ на водата за съставки на вредни вещества, издадено от ХЕИ - оригинал и нотариално заверено копие
12. Декларация, че доброволно желаете да пиете от чешмата
13. Измерване на температурата на водата, заверено от ХЕИ
14. Описание на чашата, използвана за изпиване на водата, заверена от ХЕИ
15. Молба за изпиване на чаша вода, подписана от лицето
16. Удостоверение от НОИ за платени здравни осигуровки
17. Подпис на двамата родители, че са съгласни лицето да пие вода; ако един или двамата родители са покойници - нотариално заверено копие от смъртния акт
18. Декларация за обема изпита вода
19. Разрешение от ВИК за пиене на вода
20. Съдебно удостоверение, че лицето и преди е пило вода
21. Удостоверение за съдимост на лицето, което желае да изпие чаша вода
22. Лична карта на лицето
23. Акт за раждане на лицето
24. Лична карта на управителя на фирмата
25. Акт за раждане на управителя на фирмата
26. Актуална снимка на лицето
27. Актуална снимка на чашата вода и на чешмата (2 бр.)
28. Удостоверение за платени данъци за предходната година на лицето
29. Удостоверение, че лицето няма задължения към НОИ
30. Декларация, подписана от чашата, че желае в нея да се налива вода
8) това си е спам, но не се сдържах :lol:
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот bgarch » 18 Окт 2011, 16:22

vozi63 написа:Имам намерение да закупя къща ,с цел използвам двора за бизнес .Все още не съм решил каква точно, ще бъде деиността.Колебея се между гумаджииница и заведение за хранене.Според вас ,възможно ли е да се осъществи този план и ако да,откъде да се запчне разплитането на мрежата от казуси?!

Възможно е, обърнете се към архитект с опит и познания в областта на устройствени планове, ЗУТ и с опит в проектирането, той би трябвало да Ви преведе през всички препятствия, образно и шеговито описани от Standbay. Успех в начинанието!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот vozi63 » 21 Окт 2011, 12:06

мерси за мненията! Ако стане така,да взема имота,ще продължа темета :idea:
vozi63
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Окт 2011, 09:07

Дерзайте!
Аз определям какво е моя работа!